Uudenlainen pysäköintikokeilu starttaa Kivistössä syksyllä 2021

Kuvituskuva

Vantaan kaupunki aloittaa alueellisen pysäköintitunnuksen kokeilun Kivistössä ja Hakunilan Kaskelassa alkusyksystä 2021.

Vantaan tekninen lautakunta päätti huhtikuun 2021 kokouksessaan hyväksyä kokeilun uudenlaisena ratkaisuna Kivistön keskusta-alueen ja Kaskelan alueen pysäköintihaasteisiin.

– Kivistön ja Kaskelan uusien asuinalueiden pysäköintiongelmat ovat viime vuosina olleet paljon esillä. Vielä keskeneräisillä ja rakentuvilla alueilla pysäköintipaikkoja ei ole ollut tarjolla riittävästi. Alueellinen pysäköintitunnuskokeilu on uudenlainen avaus tilanteen helpottamiseksi, Vantaan kaupunki tiedotti.

– Kokeilun tavoitteena on helpottaa asukkaiden ja työntekijöiden pysäköintipaikan löytämistä sekä vieraspysäköintiä tavalla, joka ei lisää kaupungin suoria kustannuksia eikä kilpaile asiakkaista suoraan olemassa olevien pysäköintilaitosten kanssa, kaupunki jatkoi tiedotteessaan.

Alueellinen pysäköintitunnuskokeilu tarkoittaa sitä, että tunnuksella voi pysäköidä väliaikaisilla, suunnitelmallisesti vaihtuvilla pysäköintikentillä, jotka sijaitsevat keskustojen reuna-alueilla. Pysäköintikentät ovat pääsääntöisesti päällystämättömiä sorakenttiä.

Kuukausipysäköinnin hinta pysäköintitunnuksella on 50 euroa kuukaudessa. Viikkopysäköinti maksaa 20 euroa ja vuorokausipysäköinti viisi euroa.

Kokeilun aikana alueellisella pysäköintitunnuksella sallitaan pysäköinti henkilö- ja pakettiautoilla. Tilapäisiä pysäköintikenttiä on tulossa esimerkiksi Kivistön puistokadun eteläpuolelle, Kivistön keskustan Ruusukvartsinkadulle ja Keimolanmäentielle. Hakunilan Kaskelassa alueellista pysäköintitunnusta kokeillaan Hakunilan käytöstä poistuvan bussivarikon tontilla.
Kokeilu jatkuu vuoden 2022 loppuun asti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.