Mehiläiset yhä Ison Omenan katolla – hunaja erimakuista kuin Myyrmannissa

121
Mehiläistarha Tampereella

Kauppakeskusyhtiö Citycon teki makutestin: Ison Omenan mehiläiset tuottivat erimakuista hunajaa kuin Vantaan Myyrmannin mehiläiset.

Kattomehiläisiä pörrää jo neljässä Cityconin kauppakeskuksessa Suomessa.

Mehiläiset ovat olleet jo muutaman vuoden vakiovuokralaisia kauppakeskus Isossa Omenassa Espoon Matinkylässä. Mehiläispesiä on myös Vantaan Myyrmannin ja Lappeenrannan kauppakeskus Iso-Kristiinan katolla. Viimeisimpänä Tampereen Koskikeskuksen kauppakeskus saa katolleen kaksi mehiläispesää.

Citycon Oyj kertoo kuuluvansa Suomessa edelläkävijöihin mehiläistarhaajien kanssa tehtävässä yhteistyössä, joka hyödyttää paikallista biodiversiteettiä. Mehiläisillä ja muilla pölyttäjähyönteisillä on suuri merkitys luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisessä myös kaupunkiympäristössä.

Hunajasatoa kertyy kauppakeskuksissa kesäisin yhteensä satoja kiloja, ja se käytetään yleensä paikallisesti kauppakeskuksen kahviloissa ja ravintoloissa. Ympäristöolosuhteet vaikuttavat voimakkaasti hunajan makuun ja ulkonäköön, tiedotti Citycon.

– Suomessa jopa rakennetussa ympäristössä on paljon vehreyttä, puita ja pensaita, jotka kukkivat koko kasvukauden. Eri lajeja kukkii eri alueilla, ja tämän voi maistaa myös hunajasta. Huomasimme makuerot testissä, jossa vertasimme Ison Omenan ja Myyrmannin ympäristöstä kerättyä hunajaa, kertoo idean isä, Cityconin kiinteistöpäällikkö Thomas Stenius.

Kauppakeskusmehiläiset myös talvehtivat keskuksen katolla. Kesäisin mehiläishoitaja vierailee viikoittain tarkistamassa mehiläispesät, mutta talvella huoltotarve vähenee ja pesän päälle asetetaan kangashuppu. Se suojaa pesää lumimyrskyiltä ja linnuilta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.