Paikallisyhdistys kokoaa Aviapoliksen lentokenttäkaupungin lapsiperheet yhteen

Kansainvälisen lentokentän myötä mahtipontisen nimen omaava Aviapolis mielletään usein vain työpaikkojen ja Jumbon alueeksi, mutta Aviapoliksen suuralueella on myös paljon asukkaita ja asukkaiden aktiivista yhdistystoimintaa.

Yksi alueen asukkaiden yhdistys on lapsiperheille suunnattu Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistys, joka on perustettu vuonna 2011.

-Toiminta-alueemme on Kartanonkoski, Pakkala, Tammisto, Veromäki, Veromies ja Ylästö. Toiminta-alueellamme asuu noin 18 000 ihmistä, kertoo MLL Aviapoliksen puheenjohtaja Marica Lonka.

-Alueella järjestetään paljon erilaista toimintaa. Alueen eri toimijat yhdessä asukkaiden kanssa ovat aktiivisia järjestämään erilaista aktiviteettia. Alueella vallitsee yhteisöllisyyden tunne ja täällä on turvallista asua.

MLL Aviapoliksen tehtävänä on parantaa lapsiperheiden hyvinvointia ja edistää aktiivista kansalaisuutta yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Yhdistys järjestää lähes hengästyttävän määrän erilaista toimintaa: Helsingskolanilla sirkuskoulua ja teatterikoulua, Kartanonkoskella ja Tammistossa vedetään viittä perhekahvilaa. Kartanonkoskella pidetään varhaisnuorille leipurikerhoa sekä Tammistossa ja Pakkalassa järjestetään lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden kirpputoreja. Suojatiepäivystystä järjestetään Ylästössä, Kartanonkoskella, Tammistossa ja Veromäessä.

-Lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia kuten perinteisen koko perheen vapputapahtuman Kartanonkoskella sekä erilaisia retkiä. Erityisesti luontoretket ovat olleet suosittuja. Teemme yhteistyötä monen paikallisen toimijan kanssa ja jäsenemme saavat heiltä tuntuvia etuja. MLL Aviapoliksessa on kolme palkattua kerho-ohjaajaa.

Miten Aviapolis soveltuu lapsiperheiden asumiseen ja elämiseen?

-Aviapolis on lapsiperheiden näkökulmasta ihanteellinen paikka asua. Parasta alueessa on sen kaunis luonto ja hyvät palvelut. Alue tarjoaa erinomaiset urheilu- ja liikkumismahdollisuudet. Kartanonkoskella on uusi urheilukenttä, jossa voi harrastaa monipuolisesti niin kesällä kuin talvella, Marica Lonka vastaa.

Myös kirjasto, päiväkodit ja koulut ovat kävelymatkan päässä.

-Kartanonkoskella on lisäksi kansainvälinen päiväkoti ja koulu. Alueella toimii myös nuorisotalo.

Mitä kehittämisen tarvetta Aviapoliksen suuralueella on?

-Jos yhdistys saisi vaikuttaa alueen kehitykseen, niin nuorille suunnattuja palveluita voisi kehittää. Toivoisimme kehitystä myös alueen liikenteen sujuvuuteen. Alueella on paljon kauppoja, suuri kauppakeskus ja viihdekeskus mikä on hyvä asia, mutta erityisesti viikonloppuisin alueella on ruuhkaa. Asukkaiden on vaikea päästä sujuvasti liikkumaan autolla, Lonka kommentoi.