Osallistuva budjetointi alkaa Vantaalla

Kuvituskuva

Vantaan osallistuva budjetointi käynnistyy marraskuun alussa.

Osallistuvan budjetoinnin kautta vantaalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa Vantaan suuralueiden kehittämiseen. 

Vantaan osallistuvan budjetoinnin rahoitus on 1,2 miljoonaa euroa vuosien 2024–2025 aikana. Summa jaetaan asukasluvun mukaan Vantaan seitsemälle suuralueelle, joita ovat Aviapolis, Hakunila, Kivistö, Koivukylä, Korso, Myyrmäki ja Tikkurila.

Tikkurilan suuralueen kehittämiseen on varattu 240 000 euroa. Aviapoliksen suuralueelle luvassa on 105 000 euroa. Tammisto kuuluu Aviapoliksen suuralueeseen.

Osallistuva budjetointi alkaa sillä, että asukkaat pääsevät miettimään mitä kaikkea osallistuvalla budjetoinnilla voisi toteuttaa. Vantaalla ideointi alkaa marraskuun alussa. Ideoille annetaan väljähköt raamit, jotta saadaan mahdollisimman monta toteuttamiskelpoista ideaa.

– Osallistuvan budjetoinnin idean tulee liittyä kaupungin toimintaan tai kaupungin hallinnoimaan kohteeseen. Idean tulisi lisätä viihtyisyyttä, hyvinvointia, elämäniloa tai yhteisöllisyyttä. Haemme ideoita, jotka on mahdollista toteuttaa kahden kalenterivuoden aikana. Yksittäinen idea voi maksaa korkeintaan 100 000 euroa, kertoo osallisuusasiantuntija Kaisa Kutilainen tiedotteessa.

Ideoinnin jälkeen kaupunki käsittelee kaikki ideat ja arvioi niille kustannukset. Käsittelyssä ideoita voidaan yhdistellä ja muokata sekä hylätä, mikäli ne eivät täytä osallistuvan budjetoinnin kriteereitä. Huhtikuussa 2024 vantaalaiset äänestävät ideoista parhaat toteutukseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.