Ammattiopiston peruskivi muurattiin Vehkalassa

Havainnekuva Varia Vehkalan pääsisäänkäynnistä Vehkatien suunnasta. Kuva: Raami Arkkitehdit ja Arcadia.

Vantaan ammattiopisto Varian uuden toimipisteen peruskivi muurattiin 9. lokakuuta Vehkalassa.

Ennakkotietojen mukaan tilaisuudessa puhuivat tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala sekä Vantaan kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtaja Tero Anttila.

Ammattiopisto Varian uusi toimipiste valmistuu Vehkalan aseman lähelle kesällä 2025. Oppilaitokseen tulee tilat yli 2 000 opiskelijalle ja 250 työntekijälle. Rakennusten kokonaislaajuus on 23 830 m².

Vehkalan toimipiste on Vantaan kaupungilta suuri investointi ammatilliseen koulutukseen. Rakennushankkeen kustannukset ovat noin 85 miljoonaa euroa.

– Rakennushanke on erittäin merkittävä Varialle ja koko alueen ammatilliselle koulutukselle. Uusiin tiloihin tulevat modernit oppimisympäristöt mahdollistavat laadukkaan koulutuksen vuosikymmeniksi eteenpäin, ammattiopisto Varian rehtori Pekka Tauriainen kertoi tiedotteessa.

Rakennus toteutetaan kaupungin omistaman VTK Kiinteistöt Oy:n hankkeena.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Jatke Oy, rakennuttajakonsulttina on WSP Finland Oy ja arkkitehtisuunnittelusta vastaavat Raami Arkkitehdit ja Arcadia Oy.

– Varia Vehkalan toimipisteen rakentaminen on osa laajempaa ammattiopisto Varian toimitilaverkon kehitystä. Toimipistettä on suunniteltu ympäristövastuullisesti, käyttäjälähtöisesti ja muunneltavaksi, sanoi VTK Kiinteistöt Oy:ssä kohteen rakennuttamisesta vastaava Marko Salmela.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.