Ritva Viljasen muotokuva paljastettiin Vantaan kaupungintalossa

Nanna Suden tekemä maalaus Ritva Viljasesta lehdistökuvassa.

Vantaan entisen kaupunginjohtajan Ritva Viljasen muotokuvan paljastustilaisuus järjestettiin Vantaan kaupungintalossa 11. lokakuuta 2023.

Vantaan kaupunginjohtajista on perinteisesti kaupunginjohtajakauden päätyttyä teetetty muotokuva, joka sijoitetaan kaupunginhallituksen huoneeseen ja liitetään kaupungin taidekokoelmaan.

– Muotokuvan maalannut taiteilija Nanna Susi on aikamme merkittävimpiä kotimaisia ja kansainvälisestikin tunnetuimpia kuvataitelijoitamme. Kuvataideakatemiasta valmistunut yksityisyrittäjä Susi on elättänyt itsensä ekpressiivisillä ja värikylläisillä maalauksillaan jo 30 vuotta, kerrottiin Vantaan kaupungin tiedotteessa.

Perinteen mukaan muotokuvattava saa itse valita taiteilijan, jolta teos tilataan. Ritva Viljanen kertoi omasta taiteilijavalinnastaan tiedotteessa:

– Olen pitkään ihaillut Nanna Suden töitä, joissa on liikettä, vauhtia, voimakkaita värejä ja vahvat vedot. Tunnen nämä vahvat vedot myös jollain tavalla omikseni. Minuun teki myös vaikutuksen se, että taiteilija Susi kävi jo tiedusteluvaiheessa tutustumassa kaupunginhallituksen huoneeseen, jonne taulu sijoitetaan, Ritva Viljanen ynnäsi.

– Vantaan muotokuvaperinne on kaunis tapa. Halusin omalla valinnallani myös uudistaa muotokuvaperinnettä. Tulee sekin päivä, jolloin elävät muistot kaupunginjohtaja Viljasesta ovat unohtuneet, mutta jäljellä on taulu, joka antaa monta vastausta kysymykseen, kuka oli Ritva Viljanen. Se, mikä meistä lopulta jäljelle jää, on taide ja kulttuuri.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.