Myyrmäen Kuohukujan ostoskeskuksen kohtalo on päättäjien käsissä

Kuohukujan ostoskeskus huhtikuussa 2018. Kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo.

Myyrmäen pohjoisosassa sijaitsevan pienen Kuohukujan ostoskeskuksen purkuhanke on ottanut yhden etapin eteenpäin. Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta on päättänyt esittää kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi Kuohukujan asemakaavan muutoksen. Kaupunginhallitus jätti kaavamuutoksen pöydälle kokouksessaan 4. maaliskuuta.

Kaavamuutoksessa esitetään, että purettavan Kuohukujan ostoskeskuksen paikalle rakennetaan uusi asuin- ja liikerakennus. Siinä olisi 8-kerroksinen asuintalo sekä 1-kerroksinen siipirakennus, johon tulisi liiketilaa, osa autopaikoista ja kattopiha.

Vantaan kaupunkisuunnittelutoimen mukaan kaavamääräyksissä on painotettu erityisesti uudistuvan korttelin arkkitehtuuria sekä kytkeytymistä alueen kaupunkirakenteeseen. Rakennus sovitetaan Pohjois-Myyrmäen kaupunkirakenteeseen jaUomatien kaupunkikuvaan. Suunnittelualueella sijaitsee Kuohukujan ostoskeskuksen lisäksi parkkialue, aukio sekäKuohupolun katualuetta.

Asemakaavamuutoksesta jätettiin kolme muistutusta sen ollessa nähtävillä viime vuoden puolella. Muistutuksissa esitettiin, että uusi rakennus saisi olla korkeintaan kolme tai neljäkerroksinen, kaavamuutos on hylättävä ja ostoskeskusta ei tule purkaa, vaan on aloitettava suojelukaavan valmistelu Myyrmäen pohjoisosaan.

Kaupunginmuseolta pyydettiin lausunto ostoskeskusta koskien. Kaupunginmuseon mukaan kaavan toteuttaminen hävittää alueelta ostoskeskusrakennukseen liittyvät kulttuurihistorialliset arvot.

– Ostoskeskuksen purkavaa vaihtoehtoa perustellaan kuitenkin sillä, että rakennus on heikon kunnon vuoksi pääosin tyhjillään eikä rakennusvalvonnan arvion mukaan ole taloudellisteknisesti korjattavissa. Purkamisratkaisulla saadaan lisää uusia, esteettömiä asuntoja Myyrmäkeen, perustelee lautakunta kaavapäätöstään.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.