Moni Vantaan päättäjä haluaa lisää tornitaloja Tikkurilaan

Osa Vantaan poliittisista päättäjistä haluaa lisätä korkeaa rakentamista kaupungin alueella. Valtuustoaloitteen on allekirjoittanut 30 kaupunginvaltuutettua. Vantaan valtuustossa on 67 jäsentä.

Aloitteen mukaan kaupungin keskustoissa Tikkurilassa, Aviapoliksessa ja Myyrmäessä on runsaasti kysyntää urbaanille asumiselle sekä liiketiloille.

Aloitteessa kerrotaan, että moni seikka puhuu korkean rakentamisen edistämisen puolesta. Korkeilla rakennuksilla on mahdollisuus luoda uusia kaupunkinäkymiä ja brändätä Vantaata urbaanina ja modernina kaupunkina. Korkea rakentaminen tehostaa maankäyttöä, jolloin uutta infrastruktuuria tarvitaan vähemmän.

Aloitteen mukaan erityisesti Tikkurilassa rakentamattoman maan runsas tarjonta rautatieaseman ympäristössä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden rakentaa koko Suomen mittakaavassa modernia, vetovoimaista ja ainutlaatuista korkean rakentamisen keskittymää hyvillä liikenneyhteyksillä.

Myös Vantaan pikaraitiotien linjaus Tikkurilan aseman alapuolelta perustelee aseman ympäristön rakentamista tehokkaasti.

– Yhä useampi taho pääsisi sijoittumaan haluamalleen keskustasijainnille sekä kaupunki saisi enemmän tuloja maanmyynnistä ja kaavoituksesta, aloitteessa kerrotaan.

Kaupungin virkamiehet laativat seuraavaksi vastauksen aloitteeseen, ja vastaus etenee muun muassa kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Tikkurilassa on nykyisin kolme tornitaloa, joissa on vähintään 12 kerrosta. Toimisto- ja liikekeskus Dixin korkeimman rakennusosan kerrosluku on eri tietolähteiden perusteella 11 tai 12 kerrosta. Asematielle ryhdyttiin viime vuonna kaavoittamaan 18-kerroksista asuintornitaloa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.