Myyrmäen kirkko muutti evakkoon entiseen Colosseum -bisneskeskukseen

119
Myyrmäen Colosseum vuonna 2018. Kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo.

Myyrmäen kirkko on suljettu useaksi vuodeksi peruskorjauksen vuoksi. Seurakunnan toiminta on siirretty korvaaviin tiloihin Myyrmäen aseman ja kauppakeskus Myyrmannin lähellä sijaitsevaan Virtataloon. Rakennus on alun perin ollut Imatran Voiman pääkonttori ja sittemmin Colosseum Business Center.

Aiemmin toimistokäytössä olleisiin tiloihin on pystytty muodostamaan kirkkosali, kirkkoherranvirasto, diakonian vastaanottotiloja sekä työhuoneita ja kokoustiloja. Uudessa korvaavassa paikassa kirkon nimeksi on ristitty Myyrmäen Virtakirkko.

Seurakunnan uskotaan kotiutuvan väliaikaisiin tiloihin hyvin.

-Myyrmäen Virtakirkossa voidaan järjestää normaalisti jumalanpalveluksia, häitä ja kastetilaisuuksia. Vainajien siunaamiset siirtyvät Kivistön kirkkoon ja muihin Vantaan seurakuntien tiloihin, kertoi kirkkoherra Hannu Pöntinen tiedotteessa.

Myymäen kirkon kaikillle toiminnoille pyrittiin etsimään korvaava tila Virtakirkosta tai seurakunnan muista toimipisteistä. Myyrmäen kirkolla toimineelle iltapäiväkerholle on rakennettu kirkon pihaan toimintatilat konteista.

Uuden kirkkosalin seinälle tuli kookas muraali, jonka ovat toteuttaneet Street Art Vantaa -taiteilijakollektiivin jäsenet Essi Ruuskanen ja Maikki Rantala.

-Myyrmäki on viime vuosina tullut tunnetuksi katutaiteestaan. Nyt kirkko muuttaa Myyr Yorkiksikin kutsutun kaupunginosan ytimeen, ja haluamme olla tekemässä kirkosta Myyrmäen näköisen tilan alueen asukkaiden käyttöön, Hannu Pöntinen kertoi.

Viimeinen messu Myyrmäen kirkossa pidettiin 6. maaliskuuta. Myyrmäen Virtakirkossa ensimmäinen avajaisjumalanpalvelus oli määrä pitää 10. maaliskuuta.

Virtakirkon nuorisotilaan on sijoitettu graffititaiteilija Pete ”Hende” Niemisen Vantaankosken seurakunnalle vuonna 2016 tekemä graffitialttaritaulu.

Virtatalon omistaa Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, ja siellä on sijainnut muun muassa verovirasto.

Vuonna 1984 valmistuneen Myyrmäen kirkon rakenteista on löytynyt kosteutta, jonka synnyttämiä epäpuhtauksia on siirtynyt rakennuksen sisäilmaan. Sisäilmaongelmat pyritään ratkaisemaan peruskorjauksella.

Kirkossa tehdään vuoden 2019 aikana perusteellinen rakenneselvitys sekä hanke- ja remonttisuunnitelma, jonka tulosten pohjalta peruskorjaus suunnitellaan. Mittavien korjaustarpeiden vuoksi seurakunta toimii väliaikaistiloissa useamman vuoden ajan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.