Maksuttomat leffapiknikit Vantaalla

Kuvituskuva

Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut ja Pop Up Kino Helsinki tarjoavat maksuttomia ja kaikille avoimia leffapiknikejä Tikkurilassa, Kivistössä, Koivukylässä ja Backaksen kartanolla Pakkalassa.

Valkokankailla nähdään erilaisia rakkausteemaisia elokuvia neljänä elokuisena iltana.

Rakkautta Vantaalla käynnistyy torstaina 12.8. Tikkurilassa, kun Mika Kaurismäen parin vuoden takainen Mestari Cheng valaisee Kirjastopuiston.

– Suomalais-kiinalaisin voimin syntynyt elokuva on lämminhenkinen tarina kulttuurien kohtaamisesta, Lapista ja hyvästä ruoasta. Rooleissa loistavat Vesa-Matti Loiri, Kari Väänänen, Anna-Maija Tuokko sekä Hong Kongissa parhaan nuoren näyttelijän palkinnon pokannut Chu Pak Hong, Vantaan kaupunki tiedotti.

Ysärinostalgiasta päästään nauttimaan perjantaina 20.8, kun Kivistön Kenraalinpuistossa nähdään legendaarinen klassikko Thelma ja Louise. Oscarilla palkittua elokuvaa tähdittävät Geena Davis ja Susan Sarandon. Elokuva kertoo kahden naisen hurjasta roadtripistä ja elämää suuremmasta ystävyydestä.

Vuoden 2020 hauskimmaksi romanttiseksi komediaksi kuvailtu Palm Springs viihdyttää mustalla ja hulvattomalla huumorilla keskiviikkona 25.8. Häihin sijoittuva, yllättävä ja tragikoominen tarina esitetään Backaksen kartanomiljöössä, jossa ravintola Backas palvelee yleisöä koko illan ajan. Palm Springsiä on luonnehdittu hipsteriversioksi 1990-luvun hittielokuvasta Päiväni murmelina, kun hääpäivä alkaa aina uudestaan ja outoja asioita tapahtuu.

Backaksen leffayötä edeltää edellisvuoden tapaan lastenelokuvanäytös kartanon Puimalassa. Koulujen alkamisen tunnelmissa esitettävä elokuva on anarkistista huumoria viljelevä Puluboin ja Ponin leffa, joka perustuu Veera Salmen kirjasarjaan. Elokuva kertoo tytöstä, joka ei halua mennä kouluun, koska siellä pitää osata käyttäytyä.

Rakkauden Vantaa -leffapiknikit päättyvät lauantaina 28.8. Koivukylän Myllykosken puistossa, jonka valaisee elokuva Moonlight. Kolmen Oscarin lisäksi useita muitakin palkintoja vuonna 2017 kahminut leffa on nuoren mustan miehen kasvukertomus, herkkä ja vavahduttava tarina miamilaisesta Chironista ja rakkauden kaipuusta.

Rakkauden Vantaa -ulkoilmaelokuvanäytökset alkavat auringon laskettua noin klo 21.30. Edellisvuoden tapaan piknikille voi kokoontua jo aikaisemmin. Omat eväät ovat sallittuja, mutta tapahtumissa on lisäksi kahvi- ja ruokamyyntiä. Backaksen kartanon pihalla eväät ostetaan ravintolan kioskista, ja tapahtumassa on a-oikeudet.

Viltti tai muu istuin ja lämmin pukeutuminen ovat valttia ulkoilmanäytöksissä.

– Huomioimme vallitsevat koronarajoitukset. Väljät tapahtumapaikat ulkona mahdollistavat riittävät turvavälit. Käytettävissä on käsidesiä ja yleisöä pyydetään tulemaan paikalle vain terveenä. Tapahtumat järjestetään säävarauksella. Huonon sään sattuessa tapahtuma siirretään toiseen ajankohtaan, kerrottiin Vantaan tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.