Kulttuuritalo Martinus avautuu uudistuneena

Kulttuuritalo Martinus avaa jälleen ovensa lokakuun alussa. Vantaan Martinlaaksossa sijaitseva kulttuuritalo on remontoitu entistä ehommaksi. Uudistukset mahdollistavat aiempaa runsaamman ja monipuolisemman ohjelmiston, ja ne näkyvät yleisölle myös muun muassa uusittuina penkkeinä ja kunnostettuina asiakastiloina. Lisäksi Martinukseen on tullut 30 uutta katsomopaikkaa, joten jatkossa tiloihin mahtuu reilut 470 taiteen ystävää.

Loppuunmyydyssä avajaiskonsertissa maanantaina 3.10. Vantaan Viihdeorkesterin kanssa lavalle nousevat Arja Koriseva, Johanna Rusanen, Hannu Lehtonen ja Waltteri Torikka. Tiistaina 4.10. Martinuksessa taas vietetään Syöpäsäätiön Roosa nauha -iltaa. Kaksituntisessa, televisioidussa hyväntekeväisyyskonsertissa kuullaan useita huippuartisteja: esiintymässä ovat muun muassa Paula Koivuniemi, Waltteri Torikka, Sanni, Lenni-Kalle Taipale ja Anna Abreu.

Martinuksen avajaisviikkoon kuuluu myös teatteria. Lauantaina 8.10. yleisö pääsee Fabulous Bäckström Brothers -näytelmän matkassa laulajaveljesten mukaan automatkalle Yhdysvaltojen halki.

Martinuksen koko syysohjelmistoon voi tutustua osoitteessa http://www.vantaa.fi/vapaa-aika/kulttuuri/kulttuuritalo_martinus/ohjelmisto.

Konserttitalosta kaiken kulttuurin kodiksi

Laajan kiinteistöremontin myötä Martinus vaihtoi nimeään. Entinen Konserttitalo Martinus on nyt Kulttuuritalo Martinus.

Vantaan kulttuurijohtaja Annukka Larkio kertoo, että nimenmuutoksen taustalla on halu esittää Martinuksessa entistä monimuotoisempaa ohjelmaa. Martinus on jatkossakin Vantaan Viihdeorkesterin kotisali, mutta remontissa tehdyt muutokset mahdollistavat aiempaa laaja-alaisemman käytön.

–Martinus taipuu tilana hyvin kaikkiin esittävän taiteen muotoihin. Kyseessä on erittäin hyvä tanssin talo, ja myös kiertävien teatterien on helppo tulla esiintymään, sillä tilassa on erinomainen ääni- ja valotekniikka. Jatkossa tarjolla on lisäksi lastenkulttuuritoimintaa, Martinuksen näyttämömestari Simo Lappalainen toteaa.

–Meillä on voimakas pyrkimys tuoda Martinukseen entistä enemmän monipuolista kulttuuria. Toivottavasti ihmiset huomaavat tiedustella taloa erilaisten taidemuotojen esityspaikaksi. Myös Martinuksen päiväkäyttöä pyritään lisäämään. Vuokraamme kokous- ja seminaaritiloja, joiden kokoustekniikka on korkealuokkaista, Simo Lappalainen sanoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.