Kirkollisvero säilyy Vantaalla maan alhaisimpana

Kirkollisveroprosentti on Vantaalla ensi vuonnakin 1,0 eli maan alhaisin. Yhteinen kirkkovaltuusto vahvisti veroprosentin 27.9. kokouksessaan. Samansuuruista veroa maksetaan Helsingissä, Espoossa ja Turussa. Keskimääräinen kirkollisvero koko maassa oli vuonna 2015 1,43 prosenttia.

Vantaan seurakunnat jatkaa Kirkon Mediasäätiön tukemista

Kirkon Mediasäätiö tukee uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa. Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto teki 27.9. kokouksessaan periaatepäätöksen jatkaa säätiön toiminnan tukemista kolmivuotiskauden 2017–2019 ajan. Tukisumma päätetään vuosittain.

Vantaan seurakunnat on yksi Kirkon Mediasäätiön perustajajäsenistä. Mediasäätiö on toimintansa aikana tukenut noin 280 hanketta lähes 3,5 miljoonalla eurolla. Pääosa toteutuneista hankkeista on ollut televisio-ohjelmia, enimmäkseen dokumentteja, mutta säätiö on tukenut myös lasten ja nuorten ohjelmia ja useita kansainvälisestikin palkittuja pitkiä elokuvia.

Vantaan herättäjäjuhlien yhteydessä julkaistu Kahden maan kansalainen musiikkivideo sai mediasäätiön tukea ja on kerännyt pelkästään YouTubessa yli 50000 katsojaa. Mediasäätiö on tukenut myös radio-ohjelmia ja verkkosivuja. Tärkeää on valtakunnallinen levitys ja ohjelmien laatu. Mediasäätiön vaikuttavuudesta tehdyn raportin mukaan hankkeiden toteutumisaste on poikkeuksellisen korkea ja alan ammattilaiset pitävät sitä merkittävänä.

Toimintaa rahoittavat mukana olevat seurakunnat sekä Kirkkohallitus. Vantaalla rahoitusosuus on ollut 0,17 euroa/jäsen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.