HSL: Mobiililippujen hinnat laskevat ja yötaksasta luovutaan

Helsingin seudun liikenteen, HSL:n mobiililippujen hinnat laskevat vuoden alussa jopa 25 prosenttia.

Helsingin seudun liikenteen, HSL:n mobiililippujen hinnat laskevat vuoden alussa jopa 25 prosenttia. Erillinen joukkoliikenteen yötaksa jää pois käytöstä. Muiden lippujen hinnat pysyvät ennallaan.

HSL:n sisäisen mobiililipun hinta laskee vuoden alussa lähes 25 prosenttia 2,90 eurosta 2,20 euroon. Kahden vyöhykkeen seutumobiilikertalipun hinta laskee 5 eurosta 4,20 euroon. Mobiililippujen hinnat laskevat samalla tasolle matkakortin arvolippujen kanssa.

Mobiililippuvalikoimaan on tulossa myös kausilippu. Se on samanhintainen matkakortin kausilipputuotteiden kanssa.

Mobiililippujen tuotevalikoimaan tulee ensi vuonna aikuisten kausilipun lisäksi myös lasten kausilippu, vuosilippu ja opiskelijalippu.

Mobiilimyynti on tänä vuonna lähes 30 miljoonaa euroa. Ensi vuonna mobiilimyynti on jo lähes 70 miljoonaa euroa. Nykyisellä kehityksellä helppokäyttöisestä mobiilista ennakoidaan tulevan tärkein myyntikanava vuoteen 2020 mennessä.

Kausilippujen, matkakortin arvolippujen ja kertalippujen hinnat säilyvät ennallaan.

— Joukkoliikenteen käyttö on kasvanut kuluvana vuonna ja aikaisempina vuosina arvioitua voimakkaammin. Kasvu on näkynyt sekä matkustajamäärissä että lipputuloissa. Hyvän kehityksen ja HSL:ään kertyneen ylijäämän ansiosta voimme nyt pitää lippujen hinnat ennallaan ja laskea mobiililipun hintaa, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi kertoo.

Yötaksasta luovutaan

Erillinen yötaksa jää pois käytöstä. Yötaksa ei tuo HSL:lle merkittävästi lipputuloja, koska useimmilla matkustajilla on kausilippu, jolloin yötaksaa ei veloiteta. Yötaksan poistaminen myös selkeyttää lippuvalikoimaa.

HSL esittää joukkoliikenteen tarkastusmaksun korottamista 80 eurosta 100 euroon. Maksu on pysynyt samana vuodesta 2007 saakka. Tarkastusmaksusta päättää liikenne- ja viestintäministeriö.

HSL:n hallituksen vuodelle 2018 päättämät hinnat ovat voimassa siihen asti, kunnes käyttöön tulee uusi vyöhykemalli. Tämän hetkisen arvion mukaan uuteen malliin siirrytään kesällä 2018. Hallitus päättää uuden mallin mukaisista lippujen hinnoista keväällä 2018.

HSL:n sivuille on kertynyt paljon kommenttia uudistuksen tiimoilta:

– Toivottavasti ratikkalippu pysyy käytössä vyöhykemallin tultua. Tuntuu kohtuuttomalta jos matka Arabianrannasta Kallioon maksaa saman verran kuin matka Mellunmäestä Matinkylään!

– Toivottavasti tekstiviestilippua ei lopeteta. En aio siirtyä älypuhelimen käyttäjäksi. Toki matkakorttia käytän mutta käytännössä pelkkiä ratikkamatkoja.

– Eikö HSL ole töissä ketään joka olisi tutustunut joukkoliikenteen tarkastus maksuihin? Lain mukaan tarkastusmaksuhan saa olla enintään 40x halvin lippu, eli 40*2,2= 88€. Siitä huolimatta joka vuosi yritätte saada laittoman korotuksen voimaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.