Koivukylään etsitään seinähulluja ideoita ensi kesää varten

Kuvassa Taneli Stenbergin muraali Hakunilan ostoskeskuksessa. Teos on osa Seinähullu Hakunila -projektia.

Vuoden 2017 aikana Seinähullu Vantaa toimi Hakunilan ja Myyrmäen alueella. Vuonna 2018 on Koivukylän vuoro. Seinähullu Koivukylä on osa Vantaan taidemuseo Artsin ja Street Art Vantaan kaksivuotista Seinähullu Vantaa -projektia. Seinähullu Vantaa kutsuu Koivukylän asukkaat mukaan kesän 2018 toimintaan Koivukylässä, Havukoskella, Rekolassa ja lähialuella.

Tällä hetkellä etsitään paikallisten asukkaiden eli kotialueensa asiantuntijoiden ideoita siihen, minne muraaleja voitaisiin maalata. Onko esimerkiksi taloyhtiön hallitus kyllästynyt harmaaseen sokkeliin tai riivaako rujo sähköboksi päiväkodin kupeessa. Omia ideoitaan voi tuoda esille esimerkiksi Facebookin Seinähullu Koivukylä ryhmässä. Siellä nimittäin ideoidaan erilaisia katutaidetempauksia Koivukylään kesälle 2018. Siellä voi myös ilmiantaa taidetta kaipaavia kohteita Koivukylän alueella, postailla inspiroivia katutaidekuvia ryhmän seinälle, seurata projektin etenemistä Koivukylän alueella ja osallistua avoimiin työpajoihin.

Miksi katutaidetta?

Street Art Vantaa -verkkosivuilla kerrotaan, että katutaiteella ja muraaleilla voi erityisellä tavalla näyttää, että alueesta pidetään huolta. Siellä myös kerrotaan, että käsinmaalattu taide luo seudulle omaa identiteettiä ja kokemuksen mukaan saa asukkaat iästä ja taustasta huolimatta välittämään enemmän kotikulmista. Katutaite lähtee ruohonjuuritasolta ja asukkaista, yhdessä tekemisen hengestä.

Hankkeen mahdollistaa pääosin Suomen Kulttuurirahasto.

Lisätietoa saa www.streetartvantaa.com -osoitteesta.

Lähteet: Streetartvantaa, Vantaa.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.