Koiranulkoiluttajia kehoitetaan varovaisuuteen – myrkytettyjä kinkkusiivuja tienvarsilla

Vantaan Facebook -ryhmässä kehoitetaan pitämään silmänsä auki, jotta koiran suuhun ei eksyisi mitään sinne kuulumatonta.

– Varoitus koiranulkoiluttajille Tikkurilassa, Kultarikontielle oli jollakin ”tipahtanut ” kinkkusiivuja iso pino. Jotain muutakin näyttäisi seassa olevan, huolestunut koiranulkoiluttaja kertoo.

Päivityksen viereen oli julkaistu kuva, jossa oli monta kinkkusiivua. Näiden kinkkujen välissä oli jotain valkoisen jauheen näköistä. Myös muut koiranulkoiluttajat ovat huomanneet samankaltaista käytöstä juuri etenkin Tikkurilassa.

– Tikkurilassa tuntuu nyt jatkuvasti olevan buffetteja kadunvarsilla.

Huoli ei ole suuri vain koirien kohdalla. Ryhmässä ihmetelläänkin, että jokaisen tulisi ymmärtää, että nämä pilaantuneet tai myrkytetyt tuotokset saattavat päätyä myös muiden suihin.

– Kyllähän tuossa tilanteessa on myös sellainen riski, että joku lapsi ennättää laittaa tuollaisen suuhunsa.

Keskustelu aiheuttaa Vantaan Facebook -ryhmässä paljon erilaisia tuntemuksia: ihmetystä, vihaa ja huolta.

– Näitä tosiaan voi pistellä naamaan muutkin kuin ne ’inhottavat koirat’! Pistää vihaksi ihmisten yksinkertainen typeryys.

– Aatelkaa, jos opaskoirakoulun siitosnarttu olisi nämä napannut. Siinä olisi ollut iso rahallinen(kin) menetys! Olen nähnyt tästä kulkevan myös opaskoirakon, kannattaa varoittaa jos tuntee!

– Kiitos varoituksesta. Pitää olla tarkkana!