Kivistöön viisi tilapäistä pysäköintialuetta

Kivistöön, Keimolanmäkeen ja Hakunilan Kaskelaan avataan väliaikaisia, maksullisia pysäköintialueita.

Pysäköintiin avataan pääasiassa asuntorakentamista odottavia alueita, ja ne ovat käytössä ainakin vuoden 2022 loppuun asti. Syksyn 2022 aikana päätetään mahdollisesta jatkosta.

Maksamalla kuukausimaksun tai vuorokausimaksun voi pysäköidä yhteensä seitsemällä alueella Kivistön keskustassa, Keimolanmäessä ja Kaskelassa.

Kivistössä väliaikaisina pysäköintialueina toimivat viisi aluetta osoitteissa Ruusukvartsinkatu 15 ja 21, Kivistön puistokatu 7, Topaasikuja 3–7 ja Lumikvartsinkadun pysäköintialue.

Keimolanmäessä voi pysäköidä Keimolanmäentien varressa Keimolankaarteen ja Lincolninaukion välisellä katuosuudella ja Kaskelassa entisen linja-autovarikon tontilla osoitteessa Pitkäsentie 5.
Alueille voi pysäköidä maanantaista 11.10. alkaen. Tätä ennen alueet kunnostetaan pysäköintikäyttöön.

Kivistön Topaasikujan alue vaatii kunnostusta hieman muita enemmän, joten kyseinen alue aukeaa pysäköinnille myöhemmin, marraskuun puoliväliin mennessä.

Pysäköintioikeuksien myyntiä alueilla hallinnoi Aimo Park Finland Oy -pysäköintiyhtiö.

Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan pysäköintialueilla on valaistus ja piirivartiointi. Kaupungin pysäköinnintarkastajat valvovat pysäköintiä alueilla.
Kivistö, Keimolanmäki ja Kaskela ovat osin keskeneräisiä asuinalueita, joilla kaikki asukkaat eivät ole löytäneet itselleen toimivaa pysäköintiratkaisua. Kaupungin väliaikaiset pysäköintikentät tarjoavat asukkaille uuden vaihtoehdon, kunnes alueille aletaan tulevaisuudessa rakentaa. Uudet pysäköintialueet ovat kaupungin omistuksessa olevia maita, jotka myöhemmin vuokrataan tai myydään rakennuttajille, kun rakennusyhtiöt ryhtyvät rakentamaan tonteille asuintaloja.