HSL valitsi uusien kortinlukijoiden toimittajan

Nykyiset kortinlukijat korvataan uusilla kesästä 2022 alkaen.

Kännykässä oleva joukkoliikenteen mobiililippu näytetään tulevaisuudessa uudentyyppiselle kortinlukijalle bussiin noustessa. Nykyisin mobiililippu näytetään kuljettajalle.

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL on kilpailuttanut uudet kortinlukijat, joiden myötä HSL:n joukkoliikenteessä otetaan käyttöön muun muassa lähimaksu.

Uusi laite lukee maksukortit, mobiilisovellusten viivakoodit ja QR-koodit sekä HSL-kortit. Uudet kortinlukijat toimittaa Cunduent Business Solutions France SAS.

Hankinta on osa laajaa lipputilihanketta, jolla HSL uudistaa matkalippujen maksamista ja käyttämistä.

Jatkossa asiakas voi käyttää matkustamiseen niin HSL-sovellusta, HSL-korttia kuin maksukorttiakin. Lippu tallentuu käyttäjätilille, ja tunnistetta voi halutessaan vaihtaa omalta tililtään.

– Uusi käyttäjätiliin perustuva malli helpottaa ja sujuvoittaa lippujen ostamista. Samalla se antaa meille paremman mahdollisuuden reagoida asiakkaiden muuttuviin matkustustarpeisiin ja tukee lippupalveluiden ketterää kehittämistä, sanoo tiedotteessa HSL:n osastonjohtaja Hannu Heikkinen.

Uudistus on tarkoitus toteuttaa vaiheittain. Ensimmäisenä muutos näkyy matkustajille uusina kortinlukijoina. Niitä asennetaan kesästä 2022 lähtien ja valmista on tämänhetkisen aikataulun mukaan keväällä 2023.

Uudet lukijat toimivat aluksi aivan nykyisten tapaan. Uudistuksia käyttöliittymään tehdään uusien palveluiden käyttöönoton aikataulussa.

Uusia lukijoita hankitaan 4 500 kappaletta. Niiden lisäksi kilpailutukseen sisältyivät lukijoiden kiinnitystelineet, laitehallintajärjestelmä, käyttöönottoprojekti, lukijalaitteiden ja niiden ohjelmistojen huolto ja tuki sekä jatkokehitys.

Hankinnan arvo on seitsemän miljoonaa euroa ilman hankinnan sisältämiä optioita. Optioilla varaudutaan mahdollisuuteen hankkia lisää lukijoita, jos palveluiden jatkokehitys sitä vaatii.

HSL:n tiedotteen mukaan tarjouskilpailuun tuli määräaikaan mennessä kahdeksan tarjousta. Tarjousten vertailuperusteena käytettiin kokonaistaloudellista edullisuutta. Kokonaistaloudellisuutta arvioitaessa otettiin huomioon hinta 80 prosentin painoarvolla ja laatu 20 prosentin painoarvolla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.