Top Chef Akseli Herlevi lupaa asiakkailleen Suomen parhaat hampurilaiset

Suomen ensimmäinen Top Chef, keittiömestari Akseli Herlevi on täyttänyt  monien hampurilasten ystävien toiveet ja vatsat uudella Naughty BRGR-hampurilaisravintolallaan.Ensimmäinen Naughty BRGR avautui Helsingin Lönnrotinkadulle marraskuussa. Ravintolan suosio on ollut avauksestaan lähtien ollut suurta.

”Meillä on yksinkertainen missio olla maailman paras hampurilaisravintola. Helsingin Naughty BRGR:iin tullaan jo nyt kautta Suomen ja yhä uudestaan kuulemme, kuinka asiakkaamme kertovat nauttineensa luonamme elämänsä parhaan hampurilaisen, kertoo keittiömestari Akseli Herlevi.

 

Naughty BRGR sai kimmokkeensa Akseli Herlevin osallistuessa Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman jaksoon, jossa huippukokkien tuli valmistaa hampurilainen. Kisan päätuomari Helena Puolakka kuvaili Herlevin hampurilaista ”todella tuhmaksi”, mitä Herlevi piti parhaana koskaan saamaansa palautteena.

”Voin olla hieman hampurilaishullu, mutta burgeri on hyvä ja selkeä laatumittari sekä yksittäiselle ravintolalle, että sitä ympäröivälle kaupungille ja kulttuurille. Vaikka valtaosa kuluttajista on vasta löytämässä tietään laatuhampurilaisten äärelle, ovat hampurilaiset jo nyt suositumpia kuin koskaan. Erinomainen hampurilainen on yksinkertaista, laadukkaista raaka-aineista valmistettua kansainvälistä katuruokaa, johon kaikilla pitää olla mahdollisuus”, taustoittaa Herlevi ja jatkaa, että Naughty BRGR:n lista koostuu vain hampurilaisista tykötarpeineen: ”Tuhmia burgereita on jokaiseen makuun, sillä lihaisan nimikkoburgerin ja pakollisen NYC Cheeseburgerin rinnalle olen myös kehitellyt kuubalaistyyppisen frita-hampurilaisen. Myös kasvissyöjille ja keliaakikoille on omat burgerinsa. Aitoon hampurilaisateriaan kuuluvat huippuhyvät peruna- tai bataattiranskalaiset saa joko riisuttuina tai viritettyinä versioina. Överiosastoa edustaa friteerattu mac’n cheese.”

 

Naughty BRGR:n listalla on aina vähintään viisi erilaista hampurilaista. Listalla on kestosuosikkien ohella myös kuukauden burgeri sekä joka perjantain erikoisuus, jonka rakentamiseen Herlevi antaa keittiöhenkilökunnalleen vapaat kädet.

 

”Burgeri on siinäkin mielessä kiehtova ruokalaji, että siinä on sämpylän tuomat selkeät puitteet, jonka rajoissa voi tehdä mitä vaan. Meidän demi-briossityylisellä, rakenteeltaan elastisella sämpylällä on muutenkin tärkeä rooli onnistuneessa lopputuloksessa. Se ei saa varastaa show’ta, vaan pitää esitystä vankasti pystyssä. Valitsemme muutenkin kaikki komponentit aina mahdollisimman hyviksi. Rotukarjan pihvilihat esimerkiksi leikataan ja jauhetaan varta vasten meille oman reseptimme mukaisesti. Oikeanlaisen hampurilaispihvin rakenteen löytämiseen menikin paljon aikaa, mutta nyt olemme mielestäni löytäneet parhaimman mahdollisen koostumuksen. Riittävä rasvaprosentti pitää pihvin mehukkaana ja suuhun sopivan, purtaessa murtuvan rakenteen mahdollistaa kahteen kertaan tietyllä karkeudella jauhaminen. Naughty BRGR:n pihvistä ei kumimaisuutta tai kuivan lihamurekkeen vivahteita löydy”, hifistelee Herlevi gourmet-burgerinsa taustoja.

Myös hampurilaisravintolan juomapuoli poikkeaa aiemmin totutusta. Naughty BRGR:ssa on laaja, noin 15 pullo-oluen valikoima, joista osa on vaihtuvia pienpanimoiden erikoisuuksia Suomesta ja ulkomailta. Virvoitusjuomatkin tarjoillaan pulloissa ja burgereille räätälöidyltä viinilistalta löytyy juhlahetkiin myös samppanjaa. Hanatuotteita Naughty BRGR -ravintolassa ole.

 

Akseli Herlevi on tiimeineen kiertänyt keräten reseptejä, vaikutteita ja makuja Suomea vahvemmilta hampurilaismarkkinoilta New Yorkista, Lontoosta ja Tokiosta. ”Minua viehättävät sellaiset ravintolat, joihin sisään astuessaan paikan ja ajantaju häviää. Tällaista ”mikä maa, mikä valuutta” -fiilistä haemme meillekin ja se todennäköisesti vahvenee entisestään, kun jengi huomaa, että parhaan burgerin voi saada kympillä”, kiteyttää Herlevi.

 

 

Kuva: Akseli Herlevi lupaa tarjota Naughty BRGR -ravintolassan Suomen parhaat hampurilaiset.

Kuvaaja: Ronja Honko

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.