Katrinebergin kotieläinpiha avautuu toukokuun lopussa

Katrinebergin lampaita

Kivistön suuralueella sijaitsee Vantaan erikoisuus: nuorisojärjestön ylläpitämä kotieläinpiha, jossa järjestetään lasten ja nuorten kesäleirejä ja kerhoja. Lisäksi kotieläinpihaan pääsevät myös kaikki muutkin tutustumaan maksutta.

Katrinebergin kartanoalueella sijaitsevan 4H-kotieläinpihan tämän kesäkauden avajaisia vietetään 31. toukokuuta kello 17-20. Avajaistapahtumassa kotieläinpihalla järjestetään laidunvierailuita ja tutustutaan kotieläinpihan eläimiin.

– Yleisölle avoimia laidunvierailuita vietetään läpi kesän tiistaisin ja perjantaisin kello 17-18. Laidunvierailujen aikaan kartanon pihalla on myös 4H-yrittäjien pyörittämä kesäkahvila, joten kartanon pihamailla voi nauttia pidemmästäkin kesähetkestä, kertoo toiminnanjohtaja Hilkka Eskelinen.

– Laitumella laiduntavia eläimiä voi muina aikoina tulla ihailemaan itsenäisesti, mutta muutoin kotieläinpiha on varattu 4H:n leirejä ja pop up -kerhoja varten, Eskelinen jatkaa.

Kotieläinpihalta löytyy lampaita, pieniä karitsoita, vuohia, pupuja ja kanoja. Eskelisen mukaan Katrinebergin kartanon puistoalue on erittäin kaunis ja soveltuu kotieläinpihalle hyvin.

– 4H-kotieläinpihan asukit viihtyvät isolla laitumella hyvin. Kartano ja sen piha-alue sopivat erittäin hyvin myös eläinaiheisille päiväleireillemme.

Ensimmäisen kerran 4H-yhdistyksen ylläpitämä Katrinebergin kotieläinpiha oli toiminnassa kesällä 2017.

– Kotieläinpihasta on saatu oikein hyvää palautetta. Varsinkin lapsilta on hienoa saada palautetta. Osa lapsista ei ole koskaan nähnyt saati päässyt silittämään lammasta, joten he ovat usein haltioissaan.

Miksi 4H-yhdistyksen väki kokee kotieläinpihan tärkeäksi?

– Vantaan 4H on nuorisojärjestö, joten meille kotieläinpiha on paikka, jossa toteutamme nuorisotyötämme. Leireillämme viihtyvät hyvin monenlaiset lapset ja uusia ystävyyksiä syntyy helposti eläimiä paijatessa. Meille on tärkeää opettaa lapsille myös eläinten ja luonnon arvostamista, joten lapset osallistuvat myös kotieläinpihan asukkaiden hoitamiseen, vastaa Hilkka Eskelinen.

– Toteutamme nuorisotyötä myös suhteessa nuoriin leirinohjaajiin. Koulutamme nuoret tehtävään ja monelle 4H:n kesäleireillä ohjaaminen on myös ensimmäinen kesätyö. Vastuuohjaaja on aina kokeneempi nuori aikuinen, usein kasvatustieteiden tai nuorisotyön opiskelija.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.