Espoon keskuksen Me-talo jatkaa kaupungin rahoituksen turvin

kuvituskuva

Espoon keskuksessa sijaitseva Me-asukastalo jatkaa toimintaansa kaupungin rahoittamana. Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt myöntää Me-taloa pyörittävälle Nicehearts ry:lle 119 000 euroa talon toimintaan.

Me-säätiön rahoitus loppuu säätiön ja kaupungin sopimalla tavalla 1. kesäkuuta. Siitä lähtien vuoden 2019 loppuun saakka Espoon Me-asukastalon toimintaa rahoittaa Espoon kaupunki. Avustussumma sisältää tilavuokran, kahden työntekijän palkkakustannukset sekä toimintakuluja.

Me-talo Espoo perustettiin Espoon keskukseen huhtikuussa 2017. Marraskuussa Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta päätti marraskuussa 2016 Espoon keskuksen asukastalon toiminnan järjestämisestä yhteistyössä Me-säätiön kanssa kahden vuoden ajaksi, alkaen 1.4.2017.

Espoon keskuksen Me-taloa pyörittävä Nicehearts ry on kulttuuri- ja sukupuolisensitiiviseen työskentelyyn erikoistunut yhdistys. Sen tarkoituksena on auttaa maahanmuuttajataustaisia kuntalaisia, erityisesti äitejä ja lapsia, kotoutumaan luomalla mahdollisuuksia muun muassa kielen oppimiseen, arjen sujumiseen, vertaistukeen ja vertaisoppimiseen sekä työllistymisen kokeiluihin.

– Kaksivuotisen toimintakautensa aikana Me-talo Espoo on löytänyt hyvin yhteistyön tekemisen tapoja kaupungin toimijoiden, erilaisten järjestöjen, seurakuntien ja oppilaitosten kanssa. Eri tahoja on ollut mukana vuonna 2018 yli 35, kerrotaan lautakunnan päätöksessä.

– Me-talon toiminta on mahdollistanut muun muassa mielekästä tekemistä ja turvallisia aikuiskontakteja lapsille ja nuorille, vertaistukea vanhemmuuteen sekä palveluneuvontaa erityisesti syrjäytymisvaarassa oleville ihmisille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.