Otaniemeen perustetaan uusi lähikirjasto

Kuvituskuva

Espoon kulttuurilautakunta on päättänyt Otaniemen lähikirjaston perustamisesta. Aloitteen kirjastosta tekivät Olarin lukion ja Pohjois-Tapiolan lukion oppilaat. Lukiot muuttavat tulevaisuudessa Otaniemeen.

Kulttuurilautakunnan mukaan kirjaston perustamisessa toteutuu visio kaupungista, jossa asukkaat voivat aidosti vaikuttaa palveluiden kehittämiseen.

Espoon kaupunginvaltuusto on aiemmin linjannut, että kaupunginkirjaston palveluverkko koostuu jokaiselle suuralueelle sijoittuvasta aluekirjastosta ja täydentävästä lähikirjastoverkosta. Kaupunginkirjaston teettämän palveluverkkoselvityksen mukaan Otaniemen alue ei sisälly minkään olemassa olevan kirjaston vaikutusalueeseen. Alueelle ollaan rakentamassa asuntoja, kouluja ja päiväkoteja sekä kaupallisia päivittäispalveluita, mikä merkitsee myös kirjastopalveluiden tarpeen merkittävää kasvua.

Lautakunta totesi, että uuden lähikirjaston perustaminen on hyvä huomioida kaupunginkirjaston vuoden 2020 talousarviosuunnittelussa henkilöstöresurssien osalta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.