Håkansbölen piharakennusten kunnostus jatkuu

Kuvituskuva

Håkansbölen vanhaan pyykkitupaan on luvassa lasten ja nuorten kulttuurikeskus. Iso talli muutetaan juhla- ja seminaaritiloiksi.

Håkansbölen kartanon piharakennusten kunnostus jatkuu Hakunilassa. Kesällä 2020 ensimmäisessä vaiheessa korjattiin kalustoliiteri, aitta ja autotalli. Nyt korjausvuorossa ovat iso talli, pikku talli, pyykkitupa sekä pumppuhuone.

Korjaustoimet eivät koske Håkansbölen kartanon päärakennusta, jonka korjaus ajoittuu myöhemmäksi, mahdollisesti vuodelle 2023.

Kulttuurihistorialliset arvot säilyttävä peruskorjaus tehdään kaikkiaan kahdeksalle pihapiirin rakennukselle. Osassa rakennuksista myös käyttötarkoitus muuttuu. Esimerkiksi isoon talliin rakennetaan 100-200 hengen juhlatila sekä pienempiä seminaarihuoneita, joita vuokrataan tulevaisuudessa ulkoiseen käyttöön.

Kartanon entiseen pyykkitupaan sijoitetaan lasten ja nuorten kulttuurikeskus, jonka tiloja asukkaat voivat mahdollisesti myös vuokrata pieniin tilaisuuksiin. Aittaan ja pikku talliin on tulossa museon esineistöä esitteleviä tiloja.

Kartanon alueella tehdään kevään ja kesän 2021 aikana perinteisiä hirsikorjauksia, kengitetään vanhoja hirsitaloja, korjataan luonnonkiviperustuksia sekä vaihdetaan huopakatteita peltikattojen tilalle. Tätä rakennushistoriaa kunnioittavaa perinnekorjaamista voi seurata alueella koko korjaustöiden ajan. Työmaa-alueen lähellä tulee noudattaa äärimmäistä varovaisuutta ja seurata kulloinkin voimassa olevia viranomaisten antamia liikkumisrajoituksia.

– Vantaan kaupunginmuseo ja Kartanon kummit ry pitävät päärakennusta sekä kunnostettua aittaa auki yleisölle kesäviikonloppuisin, koronarajoitusten ehdoilla. Myös autotallissa sijaitseva antiikkiliike jatkaa toimintaansa omien aukioloaikojensa puitteissa, tiedotti Vantaan kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.