Vaunukankaan laavun avajaiset täyttyivät lasten ilosta Tuusulassa

Kuvituskuva

Kevään 2021 aikana Vaunukankaan lammen rantaan noussut laavu on nyt asukkaiden vapaassa käytössä virallisten avajaisten toteuduttua läheisen Vaunukankaan päiväkodin esiopetusryhmän kanssa.

Vaunukankaan laavu on yksi kuluvan vuoden 2021 Tuusulan kunnan osallistuvan budjetoinnin toteutuksista.

Talkoovoimin rakennetun Vaunukankaan laavun perjantaina 28. toukokuuta vietetyissä avajaisissa virallisina paikan avaajina toimivat läheisen Vaunukankaan päiväkodin Mintut-ryhmän lapset. Lisäksi avajaisiin osallistuivat laavun rakentamiseen osallistuneet Tuusulan Omakotiyhdistyksen edustajat.

Avajaisohjelmaan kuului Mintut-ryhmän laulu- ja soittoesitys, makkaranpaistoa laavun nuotiopaikalla ja seikkailua laavun läheisessä metsässä loppukeväiseen luontoon tutustuen. Avajaistunnelma oli täynnä lasten iloa ja seikkailumieltä. Laavun avajaiset olivat odotettu retkipäivän huipentuma lapsiryhmälle.

– Päiväkoti käyttää lammen ympäristöä ahkerasti usean ryhmän voimin. Viime viikolla yksi ryhmä vietti lammella koko päivän ja nukkuipa muutama lapsi päiväunetkin laavulla, kertoi esiopetusryhmän opettaja Kaisa Suomalainen Tuusulan kunnan tiedotteessa.

Vaunukankaan laavu on nyt asukkaiden ja lähimatkailijoiden vapaassa käytössä. Laavulle vievä reitti soveltuu myös perheen pienimmille ja kulku on mahdollista myös lastenrattaiden voimin.
Laavun yhteydestä löytyy myös puuvaja, jossa säilytetään nuotiopaikkaa varten puita. Makkaranpaistoon ei tarvitse näin ollen ottaa omia puita mukaan, vain omat eväät riittävät.

– Retkieväiden nauttimisen jälkeen tulee huolehtia, että laavu ja sen ympäristö jäävät siistiksi, Tuusulan kunta tiedotti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.