Fotoyks perusti passistudion Tikkurilaan

Fotoyks on toiminut vuodesta 1976 alkaen valokuvamyymälä- ja passistudioketjuna pk-seudulla. Kuukausi sitten yritys perusti passistudion Tikkurilan Dixiin. Passistudio sijaitsee samassa rapussa poliisin lupapalvelun kanssa.

”Tikkurilaan tulo tuntui luonnolliselta, sillä sitä meiltä on toivottu”, toteaa Fotoyhden Päivi Helenius.

Riittää kun tulee kuvaukseen 10 minuuttia ennen poliisilta varaamaansa aikaa. Kuvaukseen pääsee ilman ajanvarausta ja se hoituu muutamassa minuutissa. Kuva siirtyy poliisille sähköisesti saman tien, ja kuva on virkailijan käytettävissä ennen kuin asiakas ehtii studiosta 1. kerroksesta hissillä lupapalveluiden 6. kerroksessa sijaitsevaan tilaan.

Lupapalveluun ei välttämättä tarvitse kuitenkaan varata aikaa eikä siellä asioida lainkaan. Jos henkilöllä on enintään kuusi vuotta vanha passi, jossa on sama nimi kuin nykyisin, passihakemuksen voi tehdä sähköisenä. Fotoyks-passistudiossa täysi-ikäinen asiakas voi tehdä hakemuksen ilmaiseksi myymälässä olevalla asiakaspäätteellä heti passikuvauksen jälkeen. Myyjä auttaa kyllä asiakkaan mielellään alkuun hakemuksen teossa.

Avainsana kaikissa Fotoyks-myymälöissä ja luonnollisesti myös Dixissä on henkilökohtainen palvelu. Passikuvien osaltakin sillä on suuri merkitys, missä ja miten kuvansa otattaa ja mm. passipalvelun ja passikuva-automaatin välillä on merkittävä ero. Asiakkaat odottavat lähes poikkeuksetta, että passikuva olisi edustava ja hyvä otos itsestään. Määräykset passikuvan hyväksymiselle ovat kuitenkin tiukat ja kivan ulkonäön sijaan kuvassa tulee ottaa huomioon nämä vaatimukset.

Passistudiossa myyjä vastaa aina siitä, että passikuva käy poliisille ja mikäli näin ei jostain syystä olisi, uuden kuvan saa veloituksetta. Luonnollisesti myyjä neuvoo asiakasta, miten kuva onnistuu kerralla. Passistudiolta saa tarkemmat ohjeet passikuvaan, mutta nyrkkisääntönä on, että passikuvassa ilmeen pitää olla neutraali, suun on oltava kiinni ja silmien auki.

Kuvauksen jälkeen asiakas saa kuvan itselleen sähköisenä ja paperisena ja lisäksi hän saa saman tien poliisin kuvatunnuksen, jota tarvitaan passihakemuksen tekoon.

Passistudiosta saa luonnollisesti myös viisumi- ja muut henkilökuvat.

Pääkaupunkiseudun muiden Fotoyks-myymälöiden kuvapalveluista poiketen Dixissä keskitytään toistaiseksi vain passikuvaukseen. Muut kuvapalvelut löytyvät netistä osoitteesta fotoyks.fi.

”Olemme olleet täällä Tikkurilassa vasta muutaman viikon ja asiakkaita on ollut päivä päivältä enemmän. Dixin sijainti on asiakkaille mitä mainioin ja nyt voimme palvella vantaalaisia passi-, viisumi- ja henkilökuva-asiakkaita”, iloitsee Päivi Helenius.