Automaattinen liikennevalvonta lisääntyy Vantaalla

Kuvituskuva

Vantaan kaupunkitilalautakunta päätti 20. maaliskuuta, että automaattista liikennevalvontaa toteutetaan tämän vuoden aikana Läntisellä Valkoisenlähteentiellä ja Koivukylänväylällä.

– Kohteiden valinnan lähtötiedoiksi on kerätty muun muassa onnettomuus- ja liikennemäärätietoja, nopeusrajoituksia, selvitetty läheisiä toimintoja ja poliisin liikennevalvontatilastoja. Asiasta äänestettiin, ja lautakunta päätyi esityksen taakse äänin 10–5. Perussuomalaiset jättivät asiaan eriävän mielipiteen, tiedotti Vantaan kaupunki lautakunnan kokouksen jälkeen.

Vantaalla ensimmäiset automaattisen liikennevalvonnan kohteet otettiin käyttöön vuonna 2023 viidellä kadulla.

Ne ovat Raappavuorentie, Tikkurilantie, Tammiston Kauppatie, Vaskivuorentie ja Vanha Porvoontie.

Valvontapisteitä toteutettiin yhteensä seitsemän kappaletta.

Tammiston Kauppatiellä ja Vanhalla Porvoontiellä valvontapisteet toteutettiin molempiin suuntiin.

– Valvonnan toimivuutta ja vaikutuksia on seurattu ja kokemukset ovat olleet pääosin hyviä. Keskinopeudet ovat laskeneet hieman lähes kaikilla valvontapisteillä, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

Kaupungin mukaan suurin muutos näkyy yli 10 kilometriä tunnissa ylinopeutta ajaneiden osuudessa.

– Ajonopeuksien laskulla on merkittävä vaikutus onnettomuuksien todennäköisyyksiin ja niiden seurauksiin. Pienikin nopeuden lasku antaa kaikille osapuolille enemmän aikaa reagoida ja estää onnettomuus. Ajonopeuksien laskemisen lisäksi kuljettajien tarkkavaisuus lisääntyy valvontatolppia lähestyttäessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.