Kaksi ysärinäyttelyä Vantaan kaupunginmuseossa

kuvituskuva

Vantaan kaupunginmuseossa pääsee aikamatkalle 1990-luvulle.

Vantaan kaupunginmuseossa Tikkurilassa on avautunut kaksi toisiaan täydentävää näyttelyä: Ysäri ja Vantaan Ysäri.

– Museon näyttelytiloissa Tikkurilan vanhalla asemalla on ensimmäistä kertaa esillä kaksi näyttelyä samanaikaisesti. Museon ensimmäisessä kerroksessa on Työväenmuseo Werstaan tuottama Ysäri-näyttely, jossa 1990-lukua tarkastellaan koko Suomen mittakaavassa, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Toisen kerroksen näyttelyhuoneissa muistellaan, mitä Vantaalla tapahtui viime vuosituhannen lopussa.

– Vantaa oli jo 1990-luvulla rohkea ja uutta luova kaupunki, mikä näkyi muun muassa arkkitehtuurissa. Vuosikymmen alkoi kuitenkin lamavuosilla, jolloin soppatykit höyrysivät ja kirpputorit kukoistivat. Näyttelyvitriinien lomaan onkin pystytetty ”ysärikirppari”, jonka tavaroita voi ostaa oikeasti. Kirppari toteutetaan yhteistyössä Koivukylän kierrätyskeskuksen kanssa, kerrotaan tiedotteessa.

Molempiin näyttelyihin on maksuton sisäänpääsy, ja ne jatkuvat 4. elokuuta 2024 saakka.

Vantaan nuoruusvuosista kertovilla näyttelyillä museo juhlistaa kaupungin 50-vuotista historiaa.

Vantaan ysäri -näyttelyn taustalla on monen vuoden tutkimusprojekti, jonka tuloksena julkaistaan myös Vantaan kaupunkiajasta kertova historiateos elokuun lopussa.

Elokuussa museon näyttelykin vaihdetaan käsittelemään kaupungin koko 50-vuotista historiaa; Hyvä, parempi, Vantaa -näyttely alkaa haparoivista ”lapsuusvuosista” ja päätyy lopulta kiireiseen mutta omanarvontuntoiseen ”keski-ikään”.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.