Hyrylän keskustan yleisistä alueista järjestetään suunnittelukilpailu

Arkistokuva Hyrylän ostoskeskuksesta.

Tuusulan kunta järjestää suunnittelukilpailun Hyrylän keskustan yleisten alueiden yleissuunnitelmasta yhteistyössä Suomen Maisema-arkkitehtiliiton kanssa.

Kilpailu järjestetään kutsukilpailuna kilpailuun ilmoittautuneiden ja edelleen heistä valittujen kesken.

– Suunnittelukilpailu tuottaa vahvan vision yleisten alueiden suunnittelun ja toteuttamisen punaiseksi langaksi. Noin kahden hehtaarin laajuisen Varuskunnanaukion, Esikunnanpuiston, niitä yhdistävän alikulun sekä muiden tarkastelualueen yleisten alueiden tavoitteena on elinvoimainen, saavutettava, toiminnallinen, vehreä ja viihtyisä sekä toteutuskelpoinen ulkotila, joka toimii Hyrylän keskustan oleskelualueena ja vetovoimatekijänä, tiedottaa Tuusulan kunta.

Kilpailuehdotuksen on oltava toteutuskelpoinen ja käytettävissä jatkosuunnittelun pohjana.

– Ratkaisun tulee tukea kestävällä tavalla keskustan elinvoimaisuutta ja yksityisten palveluiden toimintaa, alueen kulttuurihistoriallisia arvoja sekä toimintojen monimuotoisuutta. Keskeistä on myös huomioida alueen ikäystävällisyys, lapsiystävällisyys ja esteettömyys.

Hyrylän keskustan yleisten alueiden tarkempaan suunnitteluun sekä rakentamiseen on varauduttu vuodesta 2025 alkaen. Toteuttaminen etenee vaiheittain.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.