ToPo ei viihdy Tampereella

Torpan Pojat pelasi miesten ykkösdivarin runkosarjassa kaksi ottelua Tampereella. Jostain syystä nuo kaksi ottelua ovat ToPo:n kauden kehnoimmat esitykset. Marraskuussa ToPo hävisi 73-62. Myöhään keskiviikkona Pyynikillä tuli turpiin vielä raikkaammin 102-78 (24-24, 29-13, 22-21, 27-20) Valmentaja Pekka Konttinen pyöritteli päätään ottelun jälkeen. Katsomoon ToPo näytti asennevammaiselta.
”Täytyy perusteellisesti miettiä, miten tällainen ottelu syntyy. Arki-ilta, ollaan huonolla jalalla liikkeellä, ottelun alussa puolustettiin todella huonosti, vastustajalla oli ottelussa panosta, mutta en silti osaa sanoa miksi peli meni tällaiseksi”, Pekka tyytyi toteamaan.
ToPo pelasi ilman Nigel Moorea. Arki-iltana kello 20.30 Tampereella alkava ottelu ja aamulla töihin – kun ToPon pudotuspelipaikka oli jo varma, Nigel jäi kotiin. Ilpo Pehkonen oli mukana, mutta tyytyi vain verryttelemään ja parantelemaan Nigelin tapaan jalkojaan.
Ensimmäinen jakso oli tasainen (24-24), mutta ei ToPo siinäkään hyvin pelannut. Pyrintö teki helppoja koreja.
Toisella jaksolla Pyrintö repi ToPo:n laiskan puolustuksen helposti rikki. Hyökkäyspäässä oli vaikea nähdä, mitä ToPo oli yrittämässä, sillä edes kohtuullisia heittopaikkoja ei pystytty luomaan.
Pyrinnön Jerrah Young oli kovalla pelipäällä. Hän heitti Cedu Latimerin edestä koreja kovalla prosentilla. Puolustuksessa Young voitti kamppailun Pierre Jallowia vastaan melko ylivoimaisesti.
Isolle tauolle mentäessä numerot olivat 53-37 ja ToPo:n ilme oli tosi kehno.
Kolmannella jaksolla ToPo aloitti kovan prässin, mutta jakson alkupuolella Pyrintö otti 12-0 –runin ja ottelu oli käytännössä siinä. Samassa rytäkässä topolaiset saivat kaksi tekua, jotka olivat täysin turhia, vaikka tuomarikolmikolla ei paras ilta ollutkaan.
Pyrintö varmisteli voitollaan suoraa säilymistä sarjassa. Nyt karsijan paikalla on Forssa ja Pyrintö on kaksi pistettä edellä.
Neljän parhaan sijoitukset näyttivät edellisellä kierroksella melko selviltä, mutta HBA:n yllätysvoitto Lahdesta 81-92 jätti runkosarjan voiton avoimeksi. Lahti ja Espoo ovat nyt 38 pisteessä. Molemmilla on kaksi ottelua jäljellä, joista toinen on keskinäinen kamppailu. ToPo:n välierävastustaja on siis vielä auki.
Neljäntenä oleva Jyväskyläkään ei voi olla varma pudotuspelipaikastaan. Jyväskylällä on ottelut Oulua ja Pyrintöä vastaan. Toinen niistä olisi voitettava, sillä jos Jyväskylä häviää molemmat ja Oulu voittaa kaksi viimeistä peliään, Oulu menee pudotuspeleihin.
Torpan Poikien runkosarjan viimeisessä ottelussa ToPo-Oulu saattaa olla vielä kovakin panos. Ottelu pelataan ensi sunnuntaina (19.3.) kello 17 Munkkiniemen yhteiskoululla. Voittamalla ottelun Torppa varmistaa itselleen runkosarjan kolmannen sijan.
Sunnuntain ottelussa Laurean opiskelijat järjestävät yhdessä Hope ry:n kanssa liikuntavälinekeräyksen vähävaraisille perheille. Ottelun katsojat pääsevät lahjoittamaan hyväkuntoisia ja nykyaikaisia niin lasten kuin aikuisten liikuntavälineitä, vastaan otetaan varsinkin kesälajeihin sopivia pelikenkiä, -palloja, -vaatteita yms.
Välierät alkavat 22. maaliskuuta Torpan osalta joko Lahdessa tai Espoossa.
Kauden huipennus on lähellä. Ensi viikon välierissä pitää esiintyä aivan toisenlainen ToPo kuin Tampereella, sillä muuten noutaja tulee kolmessa ottelussa.
ToPo:n pisteet ja levyt Pyrintö-ottelussa: Juuso Kauppinen 16/3, Pierre Jallow 12/8, Emil Djeen 11/4, Rasmus Marttinen 11/2, Cedric Latimer 10/2, Juho Hietanen 7/2, Miki Kuusisto 5/3, Matias Oksa 4/1, Orlando Taylor 2/2. Ilpo Pehkonen ei pelannut.Kuva: Pekka Konttinen ei saanut ToPo:sta parasta irti Tampereella. (Kuva: Tytti Nuoramo)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.