Supersuosittu Lasten lääketieteen päivä palaa Heurekaan

Paljon toivottu Lasten lääketieteen päivä järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen Heurekassa lauantaina 25.3. kello 10–18.

Tapahtumassa lapset ja aikuiset pääsevät eläytymään lääkärin rooliin: laboratorioissa ja työpajoissa voi kokeilla appelsiinien rokottamista, tutkia oikeita sisäelimiä mikroskoopilla ja rakentaa DNA-malleja.

Kipsaustyöpajassa lapset pääsevät kipsaamaan lääketieteen opiskelijoiden avustuksella omia pehmolelujaan tai nukkejaan. Pienten pehmopotilaiden toipuessa heräämössä kipsimestari Hannu Kuisma esittelee erilaisia kipsausmenetelmiä. Tapahtumassa voit tutustua sairaaloiden lastenosastoja kiertäviin hauskoihin sairaalaklovneihin ja testata oikeaa hammaslääkärin tuolia.

Monet lapsen terveyteen liittyvät kysymykset askarruttavat vanhempia. Päivän aikana niitä on mahdollisuus kysyä lastenlääkäri Otto Helveeltä ja erikoishammaslääkäri Heikki Alapullilta Heurekan uudella tapahtumatorilla. Auditoriossa ylilääkäri Hanna Nohynek kertoo, miksi meitä rokotetaan ja dosentti, lastentautien ja lasten allergologian erikoislääkäri Kristiina Malmström pitää tietoiskun lasten silmien kutinasta.

Aiempina vuosina Lasten lääketieteen päivä on ollut aikuisten ja lasten suosikki. Tällä kertaa tapahtumaan tulijoille tarjotaan mahdollisuus vaikuttaa tapahtuman sisältöön ja valmiiden teemojen lisäksi kysyä asiantuntijoilta mitä tahansa lastenlääketieteeseen tai hammaslääketieteeseen liittyvää.

Lasten lääketieteen päivä on järjestetty Heurekassa useana vuonna. Tapahtumavastaava Annina Pikkumäen mukaan lääketiede on aina yhtä kiinnostava ja tärkeä teema, koska alalla tapahtuu jatkuvaa kehitystä ja se vaikuttaa meidän kaikkien elämään iästä riippumatta.

-Aihe sopii hyvin tiedekeskukseen, koska joskus pelottavalta tuntuvaa teemaa voidaan käsitellä täällä hauskuuden ja itse tekemisen kautta. Kun lapset pääsevät kokeilemaan lääkärin roolia, ei seuraava lääkärikäynti tunnukaan enää niin jännittävältä.

Tapahtumapäivänä kaikki Heurekan näyttelyt ovat auki. Uusi Eläinten Body Worlds esittelee eläinten anatomiaa ainutlaatuisella tavalla paljastaen, mitä eläinten nahan, suomujen ja höyhenten alla on. Professori Pertti Mustajoki syventää kävijöille Heurekan Suolistossa suhisee –näyttelyn teemaa. Luvassa on myös tiedeteatteria, rottien koripallopeliä ja planetaarioelokuvia.

Tapahtumapäivänä kaikille sisäänpääsy lastenlipulla 15 euroa, alle 6-vuotiaat maksutta. Lippuja myydään vain ovelta tapahtumapäivänä. Lasten lääketieteen päivän järjestävät yhteistyössä Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema Oy, Oral Hammaslääkärit Oyj, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ry ja tiedekeskus Heureka.

Tapahtuman tarkempi ohjelma löytyy täältä: https://www.heureka.fi/event/laaketieteenpaiva/ ja tapahtuman Facebook-event täältä: https://www.facebook.com/events/1381208851937534/

Kuvassa Heurekan tapahtumavastaava Annina Pikkumäki harjoittelee jo malttamattomana dinosauruksen jalan kipsaamista. Kuva: Anniina Nissinen