Kehno kenraali

”Fokus on jo Espoo-matseissa.” ”Kokeilimme joitakin juttuja tässä pelissä.” ”Henkisesti hankala ottelu. Vastustajalla oli tosi vahva lataus. Meillä varsinkin kokeneemmilla oli latauksen kanssa ongelmia, kun ensimmäinen tavoite on saavutettu (pudotuspelipaikka).” ”Ottelullahan ei sinänsä ollut meille merkitystä.” ”Saatiinpahan Lahti matkustamaan Ouluun.”
Torpan Poikien kapteenin Ilpo Pehkosen ja valmentajan Pekka Konttisen kommentit umpisurkean Oulu-ottelun jälkeen olivat luottavaisia, vaikka Oulu tyrmäsi kotijoukkueen 68-52 (22-15, 16-13, 19-8, 11-16) täydellisesti. Voitto merkitsi Oululle nousua viime hetkellä pudotuspeleihin neljän parhaan joukkoon, sillä samaan aikaan tasapisteissä ollut Jyväskylä hävisi kotonaan Tampereen Pyrinnölle.
Ottelulla ei ollut Torpan sijoitukselle merkitystä, sillä miesten divarin runkosarjan kolmas sija oli varmistunut jo aiemmin. Ensi viikolla alkavissa välierissä vastaan tulee Espoo. Pelipäivät ratkeavat maanantaina, sillä Espoo haluaisi siirtää ensimmäisen pelin keskiviikolta (22.3.) torstaille. Ensimmäinen ottelu pelataan joka tapauksessa Espoossa.
Pehkosen ja Konttisen puheisiin ei voi nyt muuta kuin uskoa. Ja muistella sananlaskua, että huono kenraali merkitsee hyvää ensi-iltaa.
Vaikka usko onkin vahva, pienet huolen rypyt ovat otsalla, sillä ToPo pelasi runkosarjan viimeisellä viikolla kaksi koko kauden huonointa otteluaan. Oulu-pelin lisäksi tappio-ottelu Pyrinnölle keskiviikkona (15.3.) oli karmeaa katseltavaa. Ensi viikolla joukkueen pitäisi olla kauden kovimmassa iskussa.
Huolta aiheuttaa myös loukkaantumistilanne. Ilpo Pehkonen palasi nyt kentälle. Nigel Moore oli pukenut, mutta ei pelannut. Emil Djeen ei edes pukenut sunnuntaina. Onneksi Piere Jallow oli pois onneksi vain työmatkan takia.
Oulu-ottelusta ei kovin paljon kannata puhua, mutta pari asiaa on pakko älähtää. Vaikka ToPo varmaankin testaili jotain Espoo-ottelua varten, tarkoituksena ei varmaankaan ollut testata pallonmenetyksiä. Isoon taukoon mennessä ToPo:lla oli jo 15 menetystä ja ottelun lopussa niitä oli 25 – tosin kaikkia ei taidettu ehtiä kirjata.
Pallon menetys nyt vain on koripalloilun suurin synti ja hölmöin suoritus. Harhasyötön arvo on pahimmillaan -4 tai jopa -6 pistettä.
Jokin ongelma oli myös asenteessa. Toki Oulu tuli ”kaikki tai ei mitään” –asenteella, mutta liian helposti topolaisten ohi mentiin ja yksi vastaan yksi tilanteet hävittiin säännöllisesti.
Oulun takamies, 40 minuuttia pelannut Kristofer Clement oli kentällä aivan ylivoimainen. Jotain Torpan tilanteesta kertoi, että aloitusviisikon miehistä Juuso Kauppinen heitti ottelussa kolme pistettä ja Cedric Latimer ei pistettäkään ja heittoyrityksiäkin Cedulla oli vain kolme 27 minuutissa. Juha Hietanen ansaitsee pienen myönteisen maininnan, sillä hän ainakin taisteli ajoittain esimerkillisesti.
Divarin runkosarja päättyi odotetusti Lahden voittoon ja yhtä odotetusti Espoo oli kakkonen. ToPo ja Oulu, kolmonen ja nelonen, olivat ehkä pienoisia yllätyksiä, jos muistelemme sarjan alkuasetelmia. Karsintaa 1b:n voittajan kanssa joutuu Järvenpää.
Sarja oli erittäin tasainen, sillä Järvenpääkin kokosi 18 pistettä (voittoprosentti 30) ja kärkijoukkueet vain 40 pistettä. Ottelut menivät hienosti ristiin. Sarjassa riitti panosta viimeisen kierroksen viimeiseen päätösvihellykseen saakka.
Oulun valmentaja Jussi Eskola kehuikin sarjan laatua. ”Suomi-koriksen taso nousee. Divisioonassa on erittäin hyvä taso. Moni pelaaja mahtuisi SM-sarjaan. Myös jenkit ovat erinomaisia.”

Torpan Poikien kannattaa unohtaa Oulu-ottelu tähän ja kääntää katse rakkaaseen naapuriin Espooseen. Luvassa saattaa olla klassikkosarja, josta tunnetta ei puutu. Kolmella voitolla mennään loppuotteluun, jossa vastaan tulee voittaja kaksikosta Oulu-Lahti.
ToPo:n pisteet ja levyt Oulu-ottelussa: Rasmus Marttinen 13/7, Ilpo Pehkonen 10/2, Miki Kuusisto 10/1, Juho Hietanen 9/6, Tuomas Laine 4/4, Orlando Taylor 3/5, Juuso Kauppinen 3/1, Cedrc Latimer 0/5, Matias Oksa 0/2. Nigel Moore ei pelannut.

Kuva: Juho Hietanen oli yksi harvoista ToPo-pelaajista, joka jaksoi taistella Oulu-ottelussa. (Kuva: Tytti Nuoramo)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.