PK-35 Vantaalla kotipainotteinen toukokuu

Suomen mestaruutta puolustavan PK-35 Vantaan kausi on alkanut kaksijakoisesti. Punamustien sarjakausi alkoi kolmella voitolla, mutta seuraavista kolmesta ottelustaan joukkue voitti vain yhden. Kuuden pelatun kierroksen jälkeen PK-35 Vantaa on sarjataulukossa neljäntenä kerättyään 12 pistettä.

Kotikentällään Myymäessä hallitsevat mestarit ovat olleet vahvoja. PK-35 Vantaa on voittanut kaikki kolme kotiotteluaan, mutta vieraspeleissään joukkue on toistaiseksi hakenut pisteet ainoastaan Kuopion Pallokissoilta. Sen jälkeen PK-35 Vantaa kärsi takaiskut HJK:n ja yllättäen sarjanousija JyPKin vieraana.

Toukokuussa on jaossa paljon tärkeitä sarjapisteitä. Tulevana viikonloppuna PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen sarjakärki Turun Palloseuran. Toukokuun aikana Länsi-Vantaalla vierailevat vielä myös GBK ja Pallokissat. Hyviä kotiotteitaan jatkamalla Punamustilla on siis lähiviikkoina hyvä tilaisuus parantaa asemaansa sarjataulukossa.

Sarjapelien lisäksi PK-35 Vantaan on aloittanut pelinsä myös Suomen Cupissa. Puolustava cup-mestari raivasi tiensä toiselle kierrokselle kaatamalla Nurmijärven Jalkapalloseuran vieraissa maalein 0-6. Suomen Cupin toisella kierroksella PK-35 Vantaa kohtaa farmiseuransa Helsingin Palloseuran.

Punamustien tehokkaimmat pelaajat Naisten Liigassa ovat olleet kolme maalia viimeistelleet Sanna Saarinen ja Roosa Bröijer. Netta Koso sen sijaan on osunut kolmesti Suomen Cupissa iskettyään hattutempun NJS:n verkkoon.

Vaikka Punamustien viime kausi huipentui tuplamestaruuteen, joukkue on pyrkinyt uudistamaan pelaamistaan. Pelaajistossa tapahtuneiden muutosten lisäksi pelitavan kehittämiseen kannustivat myös elokuun kansainväliset pelit. Tänä vuonna PK-35 Vantaa haluaa olla Mestarien liigaan valmiimpi kuin viime kaudella.

– Tavoitteenamme on saada kaksi kovaa harjoitusta alkuviikkoon, jotta pystymme varmistamaan fyysisen kunnon säilymisen läpi kilpailukauden ja tietysti myös viikkokohtaisen palautumisen jokaiseen peliin, päävalmentaja Jari Väisänen kertoo.

Uudistumisprosessiin on liittynyt myös kasvukipuja, mutta kahdesta tappiosta huolimatta kentällä on ollut nähtävissä lupaavia kehitysaskeleita. Pallonhallintapeliin luottava PK-35 Vantaa on kyennyt alkukauden otteluissaan viemään pelin painopisteen entistä syvemmälle vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta hyökkäyspään tehot eivät vielä ole olleet viime kauden tasolla. Toukokuun aikana Punamustilla on kuitenkin vielä useita tilaisuuksia avata maalihanansa.

Punamustien toukokuun kotiottelut Myyrmäen jalkapallostadionilla:

La 13.5. klo 14.00 PK-35 Vantaa – TPS

La 20.5. klo 14.00 PK-35 Vantaa – GBK

Su 28.5. klo 16.00 PK-35 Vantaa – Pallokissat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.