Saadaanko Vantaalle vihdoin maauimala?

Vantaalla on jo vuosikymmenien ajan pohdittu sitä, pitäisikö Tikkurilan uimahallin yhteyteen perustaa maauimala. Hanke on herättänyt reaktioita niin puolesta kuin vastaan ja asiaa on tarkasteltu monelta eri kantilta päättäjien ja virkamiesten taholta. Juha Järä on yksi niistä henkilöistä, jotka ovat maauimalan kannalla, ja nyt maauimalahanke on Vantaan kaikkien aikojen suosituin kuntalaisaloite.

– Olen tekevä ja luova ihminen. Haluan saada asioita tapahtumaan enkä voi vain ”toivoa parasta”, Järä kertoo aloitteen taustoista.
– Vantaa on kiva ja kehittyvä kaupunki ja täällä on paljon mahdollisuuksia ja tekemistä, mutta merkittävä liikunta- ja hyvinvointipalvelu, eli nykyaikainen maauimala hyvällä paikalla puuttuu.

Etenkin itä-Vantaalta on lähdettävä kaupungin rajojen ulkopuolelle päästäkseen ulkovesien tai maauimaloiden ääreen, johon puolestaan kuluu aikaa ja rahaa.

– Meillä on ollut tontti valmiina maauimalaa varten jo kymmeniä vuosia. Vaikka vaikuttaa siltä, että muut hankkeet ovat tähän asti ajaneet maauimalan toteutuksen yli, nyt en enää näe ylitsepääsemättömiä esteitä asian toteuttamiselle, Järä toteaa.
– Asioita tutkineena, valistuneena kuntalaisena en voi hyväksyä sitä, että aina vaan sanotaan ettei rahaa ole samalla, kun vastaavia summia löytyy moniin muihin asioihin, joiden hyötysuhdetta voitaisiin paljon enemmän kyseenalaistaa.

Maauimalalla paljon positiivisia vaikutuksia

Järä kokee maauimalahankkeen tuovan valtavasti positiivisia vaikutuksia koko Vantaalle, vieläpä poikkeuksellisen kustannustehokkaasti. Maauimala lisäisi työllisyyttä esimerkiksi tuomalla mahdollisuudet kansainvälisiin uima- ja triathlon- kilpailujen tuoman turismin myötä.

– Tällä hetkellä aloite on jätetty kaupungintalolla Vantaan johdolle ja puolueille. Asia on nyt siis virkamisten selvityksessä ja tulee seuraavaksi kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn. Toivon, että niin tekniset kuin taloudellisetkin selvitykset ja mahdollisuudet selvitetään aloitteen edellyttämällä tavalla ja positiivisella tahtotilalla.

Samaa mieltä tunnutaan olevan myös kuntalaisten keskuudessa, jossa aloite on herättänyt valtavasti positiivista huomiota.

– Olen tavannut tuhansia kuntalaisia ja kaikki ovat valtavan innoissaan asiasta. Monet ovat olleet jopa vähän vihaisia siitä, että asiaa ei ole saatu hoidettua, Järä kertoo.
Jossain määrin on toki ollut varauksellistakin asennetta, mutta monista heistäkin on tullut hankkeen kannattajia asiaan ja mahdollisuuksiin perehtymisen myötä.

Iida Rekunen

Seuraa maauimala-hankkeen vaiheita täällä!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.