Otteluennakko ToPo Miehet vs. Pyrintö

Pudotuspelit häämöttävät ja lauantain Pyrintö-ottelu on suuressa roolissa kotiedun saavuttamiseksi.

Tampereen oma poika Kristian Rasinahon johdattaa Pyrintö Akatemian lauantaina Munkkiniemeen. Viimeisestä neljästä ottelusta Pyrintö on kartuttanut pistetiliään kahdesti.

Pyrinnön voittaessa Porvoon Tarmon ja FoKoPon varmisti se samalla sarjapaikkansa tulevalle kaudelle ja pääseekin nyt pelaamaan vapautuneesti tulevissa kamppailuissaan. Edellinen kamppailu joukkueiden välillä päättyi Pyrinnön voittoon ja Tamperelaisilla on itseluottamus kohdallaan kauden toiseen kohtaamiseen.

Pyrinnön hyökkäyspään ykköstykkeihin lukeutuu Rasinahon lisäksi mm. Joni Pohjonen ja Matti Meldo. Joukkueen peliä puolestaan pyörittää 3,8 syötön keskiarvolla Pyrinnön oma kasvatti ja vasta -99 syntynyt tulevaisuuden lupaus Tuomas Flinck.

ToPo Miehet on puolestaan saalistanut viimeisistä viidestä ottelusta peräti neljä voittoa joista viimeisin tuli vieraskentällä sarjanousija Loimaan Biisoneita vastaan.

Joukkue on kärsinyt lähiaikoina loukkaantumisista ja sairasteluista, mutta joukkueen voimavaroihin lukeutuu Helsinki Rocksin yhteistyön kautta kuitenkin lukuisia nälkäisiä nuoria pelureita jotka janoavat näytönpaikkoja tähtipaidassa. Rocksin pelureista etenkin Bashkim Grepi ja Juhani Jokio ovat jo kolkutelleet varteenotettavia minuutteja divaritasolla.

Cedric Latimer on vielä sivussa alaraaja-vamman takia, mutta lähenee pelikuntoa pudotuspelejä kohti. Tuomas Laine otti tyylilleen uskollisena jälleen osumaa edellisessä ottelussa ja hänen pelikuntonsa lauantaille on myös arvoitus. Flunssa-aalto on pitänyt pelaajia sivussa harjoituskentiltä, mutta joukkueen omat lääketieteen expertit pyrkivät löytämään oikeat rohdot jotta pelurit saadaan kuntoon lauantain kotiotteluun.

Positiivisena uutisena joukkueelle on räjähtävän laiturin Baboucarr Ceesayn viimeisten ottelujen mahtava pelivire, joka nostaa joukkueen iskukykyä merkittävästi playoff-pelejä silmällä pitäen. Babu on ollut yksi ratkaisevista tekijöistä viimeisissä parissa ottelussa käytännössä donkaten Munkkalaiset voittoihin JBA:sta ja Biisoneista.

Pudotuspelit alkavat kolmen viikon kuluttua, mutta sarjataulukossa on kaikki paitsi ääripäät selvillä. Lahti nappasi sarjan voiton jo viime viikolla kun Porvoo taasen joutui tyytymään sarjan jumbosijalle. Sijat 2-6 ja 6-10 ovat täysin auki ja tulevan viikonlopun pelit antavat varmasti lisänäkemystä mihin suuntaan taulukko joukkueiden osalta on pyörähtämässä.

ToPolla on mahdollisuudet sarjassa aina toiseen sijaan asti, mutta yhtä lailla Oulu kolkuttelee takana omia kotietuhaaveitaan. Torppa on nyt sarjassa viidentenä, mutta tasapisteissä HBA:n kanssa joka taulukossa toistaiseksi ToPoa edellä. Keskinäisessä vertailussa kuitenkin ToPo menee HBA:n edelle keskinäisten otteluiden pistevertailussa.

ToPo Miehet vs. Pyrintö Akatemia

La 2.3. klo 18:00

Munkkiniemen Yhteiskoulu

 

JAA