Merja Snellman on Vapaan Tanssikoulun rehtori

 

Taideosuuskunta Apinatarhassa eletään vauhdikkaita aikoja: osuuskunnan ylläpitämä Vapaa Tanssikoulu availee kesän jäljiltä oviaan, koreografit Jarkko Mandelin ja Panu Varstala työstävät uusia projektejaan ja muillakin osuuskunnan jäsenillä on omat rautansa tulessa.

 

Apinatarhaa luotsaa uusi puheenjohtaja Merja Snellman, joka toimii myös Vapaan Tanssikoulun rehtorina. Hän on pitkän linjan tanssiammattilainen, jolla on kokemusta sekä taiteen tekemisestä että hallinnon haasteista. Snellman on mm. toiminut Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen rehtorina ja nykytanssin opettajana.

 

Mikä sai Snellmanin kiinnostumaan Taideosuuskunta Apinatarhan peräsimestä?

  • Minusta  Apinatarha on kiinnostava ja dynaaminen taidekentän toimija. Olen erityisen ihastunut siihen monialaiseen taiteen ja koulutuksen keitokseen, joka kuplii Apinatarhan ytimessä, kertoo Snellman.

 

Mikä on Vapaa Tanssikoulu?

  • Vapaa Tanssikoulu on tanssitaiteen laajaa perusopetusta antava oppilaitos, jonka toimitilat sijaitsevat Herttoniemessä. Tunteja järjestetään myös muualla Itä-Helsingissä. Tarjolla on monia tanssin lajeja lastentanssista baletin ja nykytanssin kautta showjazziin, kaiken ikäisille harrastajille sekä ammattilaisille, kertoo Snellman.

 

Erityisesti hän haluaa nostaa esiin poikien tunnit ja Supersankari-akrobatian.

  • Tanssi kuuluu ihan kaikille, ja jokainen voi tanssia omalla tavallaan. Ajattelen, että kaikissa niissä lajeissa, joissa harrastajat koostuvat pitkälti yhden sukupuolen edustajista, myös sille toiselle täytyy tarjota suojaisa satama harrastaa. Vapaa Tanssikoulu haluaa tarjota myös pojille luontevan paikan tanssia. Toisaalta meillä on koreografi Jarkko Mandelinin kehittämää metodia hyödyntäviä Supersankari-akrobatiatunteja, joissa aikuinen ja lapsi voivat yhdessä leikkiä, seikkailla ja temppuilla, eikä näillä tunneilla hurjapäisiä seikkailijanrooleja suinkaan ole varattu vain pojille, Snellman nauraa.

 

Mihin suuntaan haluaisit Taideosuuskunta Apinatarhan ja Vapaan Tanssikoulun kehittyvän?

  • Mielelläni näkisin, että Apinatarha kehittyisi ihan joka suuntaan, vaalisi olemustaan, jossa kaikenlaiselle kokeilulle ja ajattelulle on tilaa. Vapaassa Tanssikoulussa puolestaan on hieno yhteisen yrittämisen henki, jota haluan ehdottomasti suojella niin, että se välittyy oppilaille ja vanhemmille saakka.

 

 

Kuvassa Lyyli ja Jarkko Mandelin

Kuva: Aino Huovio

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.