Laurikainen palaa Heimon päävalmentajaksi

Mikko ”Kuula” Laurikainen palaa takaisin Heimon miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Laurikainen toimi Heimon päävalmentajana edellisen kerran kaudella 2014–2015, jolloin hän johdatti joukkueen pudotuspeleihin. Kakkosvalmentajana jatkaa Jussi Huovinen.

Laurikaisen hattuun kuuluu myös sulka Heimon nostamisesta Salibandyliigaan. Eikä Laurikainen missään vaiheessa joukkuetta täysin ole jättänytkään, vaan on häärinyt joukkueen taustoilla myös viime vuodet vaikuttaessaan Heimon urheilujohtajana.

Välivuodet hiukan edempänä joukkueen taustalla ovat antaneet rutkasti uutta virtaa ja paljon lisää näkökulmia valmentamiseen.

– Valmentaja kehittyy parhaiten silloin, kun ei ole mukana itse valmentamisessa. Muutoin omaa kehitystä tulee katsottua vähän liikaa pelkästään joukkueen tekemisen läpi, Laurikainen pohtii.

Heimon tämänhetkisestä kokoonpanosta löytyy Laurikaiselle paljon tuttuja runkopelaajia, jotka tulevat jatkamaan joukkueessa myös ensi kaudella.

– Silloin, kun hyppäsin mukaan Divarissa, olivat nykyiset johtavat pelaajat vielä junnuja. Lähtökohtaisesti joukkue on nyt paljon kokeneempi ja taitavampi.

Tällä kaudella Heimo selviytyi pudotuspeleihin kahden vuoden tauon jälkeen. Jatkopaikka ratkesi pari kierrosta ennen runkosarjan päätöstä. Laurikaisen mukaan tavoitteena ensi kaudella on sijoittua sarjataulukossa huomattavasti korkeammalle.

– Olemme viime vuosina tapelleet playoffeihin pääsystä. Nyt on otettava seuraava askel selkeästi eteenpäin.

Heimon nykyinen päävalmentaja Stefan Korhonen jättää päävalmentajan tehtävät tämän kauden päätteeksi, mutta jatkaa tiiviisti mukana Heimon taustajoukoissa.

– Olen ollut tiukasti liigajoukkueen mukana nyt kolme vuotta ja kyllä se on sellaista rumbaa, että siinä kotiväkikin joutuu koville. Tässä kohtaa on hyvä painaa jarrua ja olla kotona enemmän.

Laurikainen on Korhosen mukaan oikea mies Heimon seuraavaksi päävalmentajaksi.

– Hyvä äijähän siihen hyppää takaisin puikkoihin, ”Kuula” on yksi arvostetuimpia valmentajia. Olen itsekin oppinut häneltä paljon, joten joukkue jää hyviin käsiin.

Korhosen aisaparina tällä kaudella toiminut Jussi Huovinen jatkaa Heimon toisena valmentajana myös ensi kaudella. Hän kommetoi valmentajanvaihdosta seuraavasti:

– Paljon ollaan Steffin kanssa opittu ja paljon päästään oppimaan lisää Laurikaisen kanssa. Toivottavasti saan tuotua myös oman mausteeni soppaan.

Huovinen on viime kausien aikana päässyt näkemään sekä Korhosen että Laurikaisen työskentelyä läheltä. Tulevalta kaudelta hän odottaa värikkäitä juonenkäänteitä niin kentällä kuin kentän laidalla.

– Molemmat ovat todella analyyttisia valmentajia. Steffin tapa toimia on paljon rauhallisempi, kun taas Kuula elää voimakkaasti hetkessä. Ensi kaudella tulee varmasti räiskymään hyvällä tavalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.