Jyväskylä tarjosi pudotuspelitempoa

Hyvä peli ja oikea voittaja. Torpan Pojat ja Jyväskylä pelasivat vauhdikkaan ja laadukkaan miesten ykkösdivarin kamppailun perjantaina (10.3.) Yhteiskoululla. Hyvä koripalloilta päättyi Jyväskylän niukkaan voittoon 82-84 (18-18, 23-30, 19-15, 22-21).
Jyväskylä oli terävämpi ja ansaitsi voittonsa. ToPo tuli koko ajan vähän perässä. Voitto oli Jyväskylälle tärkeä, sillä se varmisti paikkansa neljän parhaan joukossa. Jyväskylän kilpakumppani Oulu nimittäin hävisi perjantaina Järvenpäälle hieman yllättäen 83-76.
Runkosarjaa on vielä kaksi kierrosta jäljellä, mutta play off –sijoitukset ovat käytännössä varmat. Lahti on runkosarjan ykkönen, Espoo kakkonen, ToPo kolmonen ja Jyväskylä nelonen. Eli välieräparit ovat Lahti-Jyväskylä ja Espoo-ToPo.
Jyväskylän puolustus oli odotetun liikkuva. ToPo:n hyvät heittopaikat olivat kovan työn takana. Vastaavasti Jyväskylä heitti varsinkin ottelun alussa kolmoset häikäisevästi. Esimerkiksi toisella jaksolla Jyväskylä heitti seitsemän kolmosta. Kolmoset eivät olleet mitään räkäheittoja vaan palloa liikutettiin hyvin kunnon heittopaikkoihin.
Ison tauon jälkeen (41-48) ToPo ryhtyi prässäämään ja ottelun kulku oli kääntymässä. ToPo jopa käväisi johdossa. Pienen sekaannuksen jälkeen Jyväskylä sai pelinsä rauhoittumaan ja viimeiselle jaksolle lähdettiin tilanteesta 60-63.
Jyväskylä pelasi jakson alun erinomaisesti. Hyökkäyspeli oli viisasta, Jyväskylä otti muutaman tärkeän hyökkäyslevypallon ja tilanteessa 68-69 Jyväskylä heitti kaksi kolmosta.
Kun ottelua oli jäljellä 2.37 Chrysostom Chukwuma heitti kovan kolmosen. Peli oli 72-80. Siitä ToPo ei enää toipunut, vaikka pääsi viimeisen sekunnin heitolla kahden pisteen päähän.
Jyväskylä voitti joukkueena. Takamies Robert Juvonen on erinomainen pelimies. Ja heittovoimaa löytyy, sillä seitsemän miestä heitti kolmosia.
ToPo väläytteli, mutta ei päässyt niskan päälle. Näki että ToPo:n valmistautuminen ei ollut paras mahdollinen. Erilaiset vaivat häiritsivät harjoitusviikkoa.
Cedric Latimer oli siviilit päällä vatsaflunssan jäljiltä. Ilpo Pehkonen paranteli jalkaansa. Sebastian Brooker oli pois. Toki ToPo:lla riitti kovia pelimiehiä.
Tulevia otteluja silmällä pitäen oli hyvä, että laajempi rotaatio sai minuutteja. Rasmus Marttinen pelaa isoja minuutteja ja lukee peliä erittäin hyvin. Tuomas Lainekin pääsi hyvin peliin mukaan ja Matias Oksa pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa. Pierre Jallow pelasi 39 minuuttia ja osoitti olevansa kova pelimies ykkösdivariin.
”Kaikki tähtää play off –otteluihin. Minulla on vielä paljon töitä, että tutustun uusiin pelikavereihini”, Jallow sanoi.
”Iso arvostus Jyväskylälle. Koko kausi on ollut hyvä. Joukkue ansaitsi play off –paikan”, ToPo:n valmentaja Pekka Konttinen sanoi.
Jyväskylän koripalloakatemia näyttää toimivan hyvin. Jyväskylään kerätään nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat harjoitella kunnolla ja kehittyä. Samalla huolehditaan pelaajien koulutuspaikoista ja hyvistä olosuhteista.
Jyväskylän valmentajan Mikko Tupamäen mukaan kauden tavoite oli saada toiminta uskottavaksi ja pelata kaikkia vastaan uskottavia otteluita. ”Siinä olemme onnistuneet. Bonuksena saimme play off –paikan.”
Tupamäki lähetti terveisiä myös Helsingin seudun koripalloilijoille. ”Tervetuloa Jyväskylään.”
Chrysostom Chukwuma on hyvä esimerkki. Sykin kasvatti suorittaa lukiota Jyväskylässä ja harjoittelee tehokkaasti Jyväskylän koripalloakatemiassa.
ToPo:n kausi jatkuu jo keskiviikkona vierasottelulla Tampereella. Runkosarjan viimeinen ottelu on kotipeli Oulua vastaan. Pyrintö-ottelusta tulee kova, sillä miehistöään vahvistaneet tamperelaiset tappelevat tosissaan päästäkseen pois karsintapaikalta.
Hyvä, että tiedossa on kova ottelu, sillä Oulu-pelissä ei enää ole panosta. Välierät alkavat keskiviikkona 22. maaliskuuta, joten kovin paljon ei ole enää aikaa virittää ToPo kauden huippukuntoon.
ToPo:n pisteet ja levyt Jyväskylä-ottelussa: Pierre Jallow 21/14, Juuso Kauppinen 19/5, Emil Djeen 15/7, Nigel Moore 9/2, Juho Hietanen 8/4, Rasmus Marttinen 5/3, Miki Kuusisto 3 /4, Tuomas Laine 2/-, Orlando Taylor -/1, Matias Oksa -/-, Joel Jokinen ei pelannut.

Kuva: Pierre Jallow oli ToPo:n tehokkain, mtta hänkään ei pustynyt estämään Jyväskylän voittoa. (Kuva: Tytti Nuoramo)

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.