Vantaan pääpoliisiaseman peruskivi muurattiin

Pääpoliisiasema ja poliisivankila rakenteilla Jokiniemessä. Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöjen rakennuttaman uuden pääpoliisiaseman ja poliisivankilan rakennustyöt Jokiniemessä etenivät peruskiven muuraustilaisuuteen elokuun lopulla.

Muuraustilaisuudessa rakennustyömaalla juhlapuheen pitivät sisäministeri Mari Rantanen, Senaatti-kiinteistöjen konsernijohtaja Jari Sarjo, Poliisihallituksen teknologiajohtaja Jyrki Wasastjerna, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki, pääsuunnittelija Rainer Mahlamäki ja SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola.

Poliisitalo on suunniteltu uudistetun poliisitalokonseptin mukaan ja pääurakoinnista vastaa SRV.

Poliisiasema valmistuu ja otetaan käyttöön kahdessa vaiheessa.

Poliisivankilan rakennustyöt valmistuvat aikataulun mukaan maaliskuun 2024 alussa, ja poliisivankila otetaan käyttöön kevään aikana.

Pääpoliisiaseman rakennustöiden valmistumistavoite on elokuussa 2024. Tavoitteena on, että pääpoliisiasema otetaan kalustamis- ja varusteluvaiheen jälkeen kokonaisuudessaan käyttöön loppuvuodesta 2024.

Rakennustyöt aloitettiin työmaalla elokuussa 2022.

– Vantaan pääpoliisiasema on yksi historiamme suurimpia poliisitalohankkeita ja merkittävimpiä rakennusinvestointeja. Kokonaisuudessaan valtion rakennuttaminen on nyt ennätystasolla, ja investoimme erityisesti turvallisuustoimijoihin. Investoimme poliisin tiloihin muutaman vuoden sisään useita satoja miljoonia, kertoi Senaatti-konsernin konsernijohtaja Jari Sarjo tiedotteessa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uuteen poliisiasemaan keskitetään kaikki Vantaan poliisin palvelut, kuten lupapalveluiden asiakaspalvelupiste, rikosilmoitusten vastaanotto, löytötavarat, poliisin asiakkaiden kuulustelut ja tapaamiset, modernit työtilat mm. valvonta- ja hälytystoiminnalle, ajoneuvo- ja varastotilat sekä poliisivankila.

– Olemme poliisilaitoksessa olleet hyvin tyytyväisiä rakennushankkeen rivakkaan etenemiseen ja tiedonkulkuun sen eri vaiheista. Koska nykyiset Vantaan poliisivankilan tilat ovat tulossa käyttöikänsä päähän, odotamme innolla, että poliisivankila pääsee siirtymään uusiin, terveysturvallisiin ja tarkoituksenmukaisiin tiloihin Jokiniemen kampukselle keväällä 2024. Vielä selvittelyä aiheuttaa henkilöstön pysäköinnin järjestelyt alueella, kertoi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki.

Itä-Uudenmaan poliisiaseman toiminta jatkuu ennen uusien tilojen avautumista Vantaan toimipisteissä Ratatiellä, Rahtitiellä ja Kielotiellä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.