Uusi pyöräreitti valmistui Leppävaaran ja Tapiolan välille

Laajalahdenbaanaa Suvannonpolun kohdalla.

Leppävaaran ja Tapiolan välille on valmistunut uusi pyöräilyn ja jalankulun reitti.

Näin ollen Kehä I:n Laajalahden hanke on kokonaisuudessaan valmis ja viimeisetkin liikenteen poikkeusjärjestelyt on purettu. Kehätien ajokaistat valmistuivat jo kesäkuussa.

– Nyt pyöräilyn ja jalankulun reittien sekä viher- ja muiden viimeistelytöiden valmistuttua koko hanke valmistuu useita kuukausia etuajassa, tiedotti valtion Väylä-virasto syyskuussa 2021.

Pyöräliikenteeseen osalta hankkeessa toteutettiin Kehä I:n suuntaista Laajalahdenbaanaa noin kahden kilometrin matkalta parantamalla muun muassa jalankulun ja pyöräilyn erottelua sekä toteuttamalla yhteydelle uudet opasteet.

– Lisäksi lisättiin yhteyksiä Kehä I:n suuntaisesti ja rakennettiin uudet alikulkukäytävät kehätien ali Sakkolaan ja Ruukinrantaan, sekä Laajalahdensolmun uuteen eritasoliittymään. Kaikkiaan pyöräilyn ja jalankulun väyliä parannettiin noin 4,8 kilometrin matkalla.

Hankkeessa rakennettiin myös noin 300 metriä pitkä kivikoriseinä Kurkijoentieltä Turunväylän suuntaan suojaamaan pyöräilyn ja jalankulun väylää. Kyseisen kohdan rikkonaisesta kallioleikkauksesta saattaisi pudota kiviä väylälle, joten kivikorirakenne toimii kalliopinnan suojarakenteena ja takaa Väylä-viraston mukaan turvallisen liikkumisen väylällä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.