Monion aikakapseliin säilöttiin Tuusulan nykypäivää

Apulaispormestari Tuija Reinikainen laskee aikakapselin peruskiven muuraustilaisuudessa. Kuva: Pioneeri Productions.

Lukion ja kulttuuritalo Monion peruskivi muurattiin Tuusulan Hyrylässä syyskuun 2021 lopussa.

Tuusulan kunnan tiedotteen mukaan Monio on kunnan historian suurin rakennushanke.

Monion peruskiveen kätkettiin teräksinen lieriö, aikakapseli, johon säilöttiin tulevaisuuden tuusulalaisille tietoa tämän päivän Tuusulasta.

Peruskiven aikakapseliin laitettiin sisään pitkä liuta erilaisia esineitä. Tuusulan kunnan tiedotteen mukaan aikakapseliin pistettiin esimerkiksi kasvomaski, kouluruokalista, Tuusulan Pride-lippu, Tuusulan Asukaslehti, Tuusulan kartta, Virtuaali-Tuusulan verkkosivusto cd-levylle tallennettuna sekä Hyökkälänkoulun 5A-luokan kirjoittamat Elämä Tuusulassa vuonna 2021 -kuvaukset.

Aikakapseliin sijoitettiin myös Monion talon tulevien käyttäjien töitä: Tuusulan kuvataidekoulun 6-8-vuotiaiden ja 15-20-vuotiaiden oppilaiden piirustuksia, Keski-Uudenmaan tanssiopiston juliste ja esite sekä Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteen opiskelijoiden kirjoituksia.

Lukiolaiset laittoivat aikakapseliin kurssikoejärjestelmän Abitti-tikun, Hyrylän koulukeskuksen opettajien valokuvan ja opettaja Tapio Turpeisen lahjoittaman mysteeriesineen. Myös aikakapselin peruskiveen upottamisesta vastannut apulaispormestari Tuija Reinikainen sujautti lieriöön salaisen esineen historioitsijoiden analysoitavaksi.

Lukio ja kulttuuritalo Monio palvelee valmistuessaan kaikkia kuntalaisia. Monion katon alla on lukion lisäksi Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto KUM, Tuusulan kuvataidekoulu ja Tuusulan opisto sekä erilaisia kokoontumis-, esiintymis- ja liikuntatiloja asukkaita varten. Tavoitteena on ottaa rakennus käyttöön elokuussa 2023.

Tuusulan kunta uudistaa varhaiskasvatuksen ja perus- ja lukio-opetuksen palveluverkkoaan vuosina 2021–2026. Monion rakentaminen on osa tätä kokonaisuutta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.