Kokeilu Tuusulassa: koulua siivotaan ilman kemikaaleja

kuvituskuva

Tuusulan Mikkolan koululla alkoi lokakuussa kuukauden kestävä kemikaalittoman siivouksen kokeilu. Kokeilussa käytetään koulun ylläpitosiivouksessa kemikaalitonta ja myrkytöntä menetelmää, joka puhdistaa tilat ilman pinnoille kertyviä kemikaalijäämiä ja hengitysilmaan vapautuvia yhdisteitä.

Tuusulan kunnan kiinteistönhoidon kokeilun tavoitteena on etsiä ratkaisuja, jotka mahdollistaisivat entistä vastuullisemman ja ympäristöä huomioivamman kiinteistöjen siivouksen.

Kunnan mukaan tilojen käyttäjät hyötyvät kokeilussa olevan menetelmän tuoksuttomuudesta ja allergiavapaasta puhtaudesta. Siivottavien kiinteistöjen pintamateriaalit saavat myös pidemmän käyttöiän ja menetelmä on konkreettinen ympäristöteko.

Tuusulan kunta onkin strategiassaan vuosille 2021–2025 määritellyt yhdeksi keskeiseksi päämääräkseen ”Tuusula kehittyy kestävästi”.

– Mikkolan koulussa toteuttava kokeilu antaa meille kiinteistönhoidossa työskenteleville kokemuksia kemikaalittomasta siivouksesta, jonka koemme olevan tänä päivänä yksi keinomme toteuttaa konkreettisia ympäristötekoja niin tiloja käyttävien oppilaiden ja henkilöstön kuin ympäristönkin puolesta, kertoi tiedotteessa kiinteistönhoidon esimies Heidi-Elina Mantere.

Mikkolan koulussa tehtävän kokeilun aikana toteutetaan laadunarviointia viikoittain ja sen perusteella kiinteistönhoito arvioi, onko kokeilun tulokset hyödynnettävissä Tuusulan kunnan kiinteistöjen siivouksessa laajemmassa käytössä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.