Nuorten Saarigallerian taidepajojen kesänäyttely Vartiosaaressa

Itä-Helsingin luonnonkauniissa Vartiosaaressa on mahdollisuus kokea ainutkertainen taide- ja luontoelämys, kun Nuorten Saarigallerian kesä huipentuu yleisölle avoimeen taidenäyttelyyn. Kahden kesäisen galleriaviikon aikana voi kokea mennyttä maailmaa, tätä päivää ja tulevia tekoja nuorten taidetyöpajateosten kautta. Näyttely on avoinna 30.7. saakka arkisin klo 10–15.

Perinteistä tulevaisuuteen

Kesän työpajoissa haettiin nuorten näkemyksiä mikä on tärkeää, kaunista ja hyvää nyt ja millaisia tekoja he haluavat tehdä tulevaisuudessa. Materiaaleina käytettiin perinteisiä talonpoikaisia välineitä ja luonnonmateriaaleja ja tulevaisuuteen kurkotettiin taiteen, kädentaitojen sekä luontotoiminnan keinoin.

Teoksillaan nuoret haluavat osoittaa katsojille, kuinka kaikki teot heijastuvat tulevaisuuteen ja millaisen maailmasta voi yhdessä tehdä. Heittämällä kiven veteen voi nähdä kuinka renkaat veden pinnassa laajenevat äärettömyyteen ja samalla tavoin menneisyydenkin väreet elävät tässä päivässä.

Osallistavaan yhteisteokseen Luonto puhuu näyttelyvieraat voivat merkitä ja kirjoittaa mitä luonnon kasvot heille kertovat ja viestittävät.

Saarigalleria ja saaristomiljöö

Nuorten teoksia on esillä maalauksina, piirustuksina, valokuvina ja installaatioina Saarigallerian idyllisessä latomaisemassa. Työpajalaiset toivovat, että yleisö oivaltaa ja löytää uutta, vanhaa, hiljaista, puhuttelevaa ja kaunista menneisyyden materiaaleista ja näyttelyteoksista.

Vartiosaari sijaitsee Itä-Helsingissä Laajasalon itäpuolella ja perille pääsee lauttakuljetuksin. Helsingin nuorisopalvelut järjestää arkipäivisin maksuttomia venekyytejä, jonka lisäksi saareen pääsee maksusta Suomen saaristokuljetuksella ja Callboats-yhteysveneellä. Suurimmaksi osaksi saari on kaikille avoimessa virkistyskäytössä ja siellä sijaitsee myös viitisenkymmentä kesäasuntoa ja vanhaa huvilaa. Saarigalleriassa vierailun lisäksi Vartiosaaressa voi myös kiertää hyvinvointipolkua, puuhailla pihan puutarhassa, syödä omia eväitä näköalakalliolla, taputella lampaita ja seikkailla upeissa maisemissa.

Nuorten saarigallerian yhteydessä toimii myös Nuorten Ekokahvila.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.