Uusitusta Olympiastadionista halutaan kestävän kehityksen areena

Toiminalle elokuussa aukeavan, täysin uusitun Helsingin Olympiastadionin tavoitteena on lisätä uusiutuvien materiaalien käyttöä yleisö- ja ravintolapalveluiden pakkauksissa stadionin toiminnan ilmastovaikutusten pienentämiseksi. Tämän lisäksi Stadionilla halutaan varmistaa materiaalien tehokas kierrätys. Uusiutuvista materiaaleista valmistettujen pakkausten kierrätysaste Euroopassa on korkea ja hiilijalanjälki tavallisesti pieni – ja materiaalien uusiokäyttö pienentää sitä entisestään.

Olympiastadion edistää Helsingin kaupunkistrategian 2017-2021 tavoitetta hiilineutraalista Helsingistä vuoteen 2035 mennessä. Kiertotalouden ratkaisujen toteutuksessa on apuna Olympiastadionin palveluntuottajia, sekä kierrätyksestä vastaava taho. Kaikkien yhteisenä tavoitteena on edistää uusiutuvien materiaalien ja kiertotalouden ratkaisujen käyttöä stadionilla.

”Olympiastadion on kestävän kehityksen ja rakennetun ympäristön kiertotalouden areena. Ympäristövaikutusten pienentäminen rakennuksen elinkaarta pidentämällä oli yksi Helsingin Olympiastadionin uudistuksen ja peruskorjauksen lähtökohdista. Kehitämme kestävän kehityksen ratkaisuja, jotta stadionin toimintaa voidaan toteuttaa ympäristöystävällisesti”, sanoo Olympiastadionin markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju.

Helsingin Olympiastadion tarjoaa oivat puitteet kokeilla erilaisia kiertotalouden konsepteja arvoketjun eri vaiheissa alkaen uusiutuvien ja kierrätettävien materiaalien valinnasta käytettyjen materiaalien keräykseen ja lajitteluun sekä kierrätykseen. Arvokkaat raaka-aineet saavat uuden elämän, kun käytetyistä materiaaleista valmistetaan uusia tuotteita. Esimerkiksi Stadionilla käytetyistä paperimukeista saatavasta laadukkaasta kuidusta aiotaan valmistaa uusiotuotteita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.