Uutuuskirja tarjoaa intiimin näkökulman Pentti Linkolan elämään ja ajatteluun

0
47

Anneli Jussila
PENTTI LINKOLA JA MINÄ
Elämää toisinajattelijan kanssa

Millainen oli Suomen virallinen toisinajattelija Pentti Linkola kotioloissa – ystävänä, kumppanina ja työtoverina? Kirja tarjoaa intiimin näkökulman Pentti Linkolan monitahoiseen henkilökohtaiseen elämään läheisen ystävän ja elämänkumppanin silmin nähtynä.

Anneli Jussila luotaa kirjassaan myös Linkolan syvimpiä tuntoja, näkemyksiä ja motiiveja sekä hänen merkitystään maamme kulttuurihistoriassa. Anneli Jussila ja Pentti Linkola tapasivat 1980-luvun lopulla. Linkola oli tuohon aikaan hyvin turhautunut siitä, että asiat menivät aina vain huonompaan suuntaan. Huoli maailman tulevaisuudesta sai Linkolan miettimään 1990-luvun alkupuolella myös radikaaleja toimintatapoja. Lopulta hän päätyi kuitenkin rauhanomaisiin vaikuttamistapoihin ja perusti Jussilan kanssa metsien suojeluun keskittyvän Luonnonperintösäätiön.

Anneli Jussila on Luonnonperintösäätiön suojelujohtaja, joka vastaa uusien suojeltavien alueiden hankinnasta. Jussila oli yksi säätiön perustajajäsenistä ja on toiminut myös säätiön toiminnanjohtajana. Hän on aiemmin julkaissut mm. teokset Sivupoluilla – Merkintöjä vaelluksiltaMetsänsydämiä yhdessä Juha Ilkan kanssa sekä toimittanut ja osin kirjoittanut Luonnonperintösäätiön juhlakirjan Turvapaikkoja elämälle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.