Pelottavan realistinen trilleri tekoälyn uhista

Lena Karlin & Åsa Schwarz
NUKKETEHDAS

Vetävä, nopeatempoinen trilleri tekoälyn uhista aloittaa uuden Alex Lindhage & Clara Sjöberg -sarjan

Ihmishahmoinen Adam-robotti on saanut keksijältään Heinrich Beckeriltä paitsi ylivertaisen älyn myös ihmisen kaltaisen tunne-elämän. Kun sekä Adam että Heinrich Becker siepataan, tapauksen saa tutkittavakseen suojelupoliisissa toimiva Alex Lindhage. Epäiltyjen joukko kasvaa päivä päivältä – eri maiden sotateollisuuden edustajat etunenässä. Vähitellen Beckeristä ja hänen työstään alkaa paljastua puolia, joista kenelläkään ei ole ollut tietoa. Menestyneen tiedemiehen koko kuva paljastuu lopulta paljon shokeeraavammaksi kuin kukaan olisi osannut kuvitellakaan.Uusi dekkariduo Karlin & Schwarz asettaa pohdittavaksi vaikeita kysymyksiä siitä, mikä on ihmisyyden määritelmä ja missä kulkee raja, jota ei saa ylittää edes tieteen ja edistyksen nimissä.

Lena Karlin on ruotsalainen kirjailija ja kääntäjä. Hän on aiemmin kirjoittanut kolme lastenkirjaa ja kääntänyt ruotsiksi satakunta teosta, mm. Dan Brownin ja Ken Follettin kirjoja.

Åsa Schwarz on ruotsalainen kirjailija, joka on julkaissut useita romaaneja. Hän työskentelee myös tekoälyyn erikoistuneena tietoturvakonsulttina yhdessä Ruotsin suurimmista cyber-turvallisuusyrityksistä.

Karlin ja Schwarz kirjoittavat parhaillaan toista trilleriä Alex Lindhage & Clara Sjöberg -sarjaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.