Uutta särmää – Toyota RAV4 GR SPORT

  • Toyota RAV4 -mallisto laajenee urheilullisen ulkonäön lähteessä kastetulla GR SPORT -varustetasolla
  • Saatavilla sekä hybridi- että pistokehybridiversiona malliin, joka on luonut kokonaisen autoluokan
  • Maailmanlaajuista menestystä kylvänyt TOYOTA GAZOO Racing inspiroi olemuksellaan varustetason uhkeaa ulkonäköä ja hienosäädettyä jousitusta
  • Uudessa varustetasossa on vakiona kaikki se, mitä uudistuva RAV4 tuo tullessaan, kuten täysdigitaalisen mittariston ja uudistuneen multimediajärjestelmän
  • Uudet RAV4 GR SPORT -mallit saapuvat Suomeen alkuvuodesta 2023

Jatkuva kehitys kuuluu Toyotan peruspilareihin. Sama peruspilari on kantanut hedelmää kohta 30 vuoden ajan automallissa, joka loi aikanaan kokonaan uuden autoluokan. Toyota RAV4 on ollut aina uskollinen perinnölleen tuoden kuitenkin malliuudistusten yhteydessä asiakkaiden nautittavaksi uusia ajatuksia ja toteutuksia. Toyota on tuonut onnistuneesti sähköistyvän liikkumisen tietotaitonsa myös tähän ikoniseen crossover-malliin – jo toisessa mallisukupolvessa. Kaiken alla sykkii kuitenkin kirkkaimpana alkuperäinen visio pystyvästä, monikäyttöisestä ja kestävästä autosta.

Nyt uusin särmä tulee TOYOTA GAZOO Racingin innoittamana. Pala maailmanmestaruuksiin kantaneista näköaloista löytää tiensä RAV4-mallistoon uuden GR SPORT -varustetason myötä. Aiemmin urheilullisen menestystarinan innoittaman GR SPORT -viitan on saanut harteilleen Yaris, Yaris Cross, Corolla, Toyota C-HR sekä Hilux. Särmää ja ulkonäköä hakeville asiakkaille riittää valinnanvaraa myös jatkossa RAV4-mallin liittyessä tähän joukkoon. 

Uusi varustetaso on saatavilla sekä huippusuosittuun hybridimalliin että erittäin energianerokkaaseen lataushybridimalliin.

Ulkopuoli

GR SPORT -käsittely näkyy rohkeana asenteena mm. kiiltomustien pyöränkaarien, kylkilistojen ja takaluukun koristelistan muodossa. Edessä sumuvalojen ympäristö noudattaa yhdessä uusitun etuilmanohjaimen ja etusäleikön kanssa uudelleenkuvioitua pintakäsittelyä. Loppusilaus ulkonäölle annetaan hybridimalleissa tummanhopeisella tehosteella, pistokehybrideissä asemetallinharmaalla. Hienostunut, mutta asennetta tihkuva GR-merkintä sekä edessä että takana kertoo katsojalle kaiken olennaisen. Ote tiehen otetaan tukevasti 19-tuumaisten kevytmetallivanteiden avulla, joiden täysin uusi design tuskin jättää ketään kylmäksi.

Sisätilat

Urheilullinen mutta hienostunut – määritelmät eivät ole suinkaan toisiaan poissulkevia. Urheilullisen erinomaisen tuen antavat etuistuimet on päällystetty erittäin miellyttävällä, mokkanahkamaisen tuntuman omaavalla verhoilumateriaalilla. Yhdistettynä synteettisnahkaisiin verhoilun osiin lopputuloksena on täysin eläinperäisistä materiaaleista vapaa sisusta. Pääntukien lisäksi GR-logo löytyy myös mm. ohjauspyörästä sekä lattiamatoista. Kontrastia tummaan verhoiluun löytyy istuinten, ohjauspyörän sekä vaihteenvalitsimen hopeisista tehostetikkauksista sekä ohjauspyörän ja lattiamattojen liki myrskynharmaista tehosteväreistä.

Multimediajärjestelmä sisältää 10,5-tuumaisen korkearesoluutioisen kosketusnäytön. Uusimman mediajärjestelmän liitettävyysominaisuuksien ansiosta jo nyt huipputasolla olevan T-Mate-turvallisuus- ja avustinjärjestelmien ryppään ajantasaisuus voidaan varmistaa myös tulevaisuudessa OTA-ohjelmistopäivityksillä verkkoyhteyden avulla. GR SPORT -varustelu kattaa myös sähkösäätöiset etuistuimet kuljettajan muistipaikoilla, 360 asteen panoraamakamerajärjestelmän sekä 12,3-tuumaisen, täysdigitaalisen mittariston.

Ajettavuus

Urheilullisempaa ulkonäköä vastaa urheilullisempi, hienosäädetty jousitus. Jäykemmät jouset sekä uudet iskunvaimentimet tarjoavat auton kykyjä vastaavan ajettavuuden. Uusi RAV4 GR SPORT saapuu Suomeen alkuvuodesta 2023.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.