Toyota Yaris Cross GR SPORT tarjoaa urheilullista tyylikkyyttä

  • Uusi GR SPORT -varustetaso tarjolla Yaris Cross -malliin
  • Tyylin takeena maailmanmestaruustason TOYOTA GAZOO Racing -toiminta
  • Varustetasossa on sisältöä niin silmille kuin tunteelle
  • Uutuus saapuu myyntiin loppuvuodesta 2022

Toyota laajentaa kompaktin kokoluokan crossover-mallinsa, Yaris Crossin mallistoa uudella GR SPORT -varustetasolla. Sen inspiration lähteenä toimii jo pitkään mainetta, menestystä ja kunniaa niittänyt TOYOTA GAZOO Racing -moottoriurheilutoiminta. Ekslusiivisten yksityiskohtien ja hienosäädetyn jousituksen summa on houkutteleva, kuten on nähty Corolla-, Toyota C-HR- ja Yaris-mallien GR SPORT -varustetasojen myötä.

Ulkopuoli 

Ulkopuolelta erottuvina tekijöinä toimivat uudet, 18-tuumaiset kevytmetallivanteet kirkkaan koneistetulla viimeistelyllä. Uuden takailmanohjaimen ja etusäleikön kiiltomusta pinta ja GR-merkinnät yhdessä varustetasolle pyhitetyn Dynamic Grey -ulkovärin kanssa viimeistelevät silmäkarkin makeuden. Valinnaisesti ulkovärin saa myös bi-tone -versiona, jolloin katto ja pilarit ovat mustia.

Sisäpuoli 

Sisällä matkustamossa etuistuinten verhoilu on GR-tyyppinen. Sama, punaisilla tikkauksilla korostettu teema jatkuu myös ohjauspyörässä ja vaihteenvalitsimessa. Premium-tason GR SPORT Ultrasuede™ -verhoilu on saatavissa lisävarusteena.

GR-logot ovat löytäneet tiensä niin pääntukiin, käynnistyspainikkeeseen, mittaristoon kuin ohjauspyöräänkin. Lisäksi varusteluun kuuluvat metallipintaiset koriste-elementit ovipaneelien ja kojelaudan verhoilussa.

Käsiteltävyys 

Yaris Cross rakentuu jo useasti erinomaiseksi todetulle GA-B -alustarakenteelle – sille samalle, jolle valmistetaan myös Vuoden Auto Euroopassa vuosimallia 2021, Toyota Yaris. GR SPORT -varustetasossa sen tunnettuja arvoja kuten matalaa painopistettä, erittäin jäykkää korirakennetta sekä maukasta ajettavuutta korostetaan vielä erikseen tätä mallia varten hienosäädetyllä jousituksella.

Käytännöllisyys 

Yaris Cross GR SPORT jatkaa Toyotan suosittuja perinteitä crossover-mallien käytännollisyyden suhteen. Esimerkiksi 40:20:40-suhteessa taittuvat takaistuinten selkänojat sekä tavaratilan säädettävä pohja mahdollistavat tavarankuljetuksen 397 litran ja 1 097 litran välillä. Suurista sisätiloista huolimatta kompaktit ulkomitat tekevät jokapäiväisestä liikkumisesta sujuvaa ja miellyttävää.

Voimalinja 

Yaris Cross GR SPORT -varustetasossa voimalinjana on tuttu ja erinomaisen toimiva 1,5-litraiseen, kolmisylinteriseen bensiinimoottoriin perustuva hybridivoimalinja. Toyotan neljännen sukupolven hybriditekniikka tukee jo lähtökohtaisesti energiataloudellista polttomoottoria, jonka ominaisuuksiin kuuluvat mm. pitkäiskuisuus, korkea puristussuhde ja maailmanluokan terminen hyötysuhde – yli 40 %. Näin yhdistetään jälleen kerran mainio teho alhaiseen polttoaineenkulutukseen ja siten päästöihin.

Yaris Cross 

Vuonna 2021 ensiesitelty Yaris Cross on saavuttanut luokassaan erinomaisen vakaan aseman. Vuoden 2022 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana yli 77 000 kappaleen myynti on tuottanut B-SUV-segmentissä 7,7 % markkinaosuuden, ja malli edustaa 48 % Yaris-malliperheen myynnistä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.