Toyota Corolla uudistuu

Corolla kaikille, kaikkien Corolla

Harvalla markkinoilla olevalla automallilla on parempi perusta jatkuvalle ja kasvavalle menestykselleen kuin se, mitä Toyota Corolla edustaa. Vaikka malli on ollut nimenä olemassa jo yli puoli vuosisataa, on sen sukupolvet heijastaneet aina liikkuvien ihmisten haluja ja tarpeita. Se on syy myös sille, miksi Corollia on myyty kahdentoista sukupolven aikana vuodesta 1966 lähtien yli 50 miljoonaa. Kyky olla ajan hermolla näkyy jälleen tänään, kun on tullut aika esitellä uusiutuva Corolla. Näkyvillä oleva on 2019 esitellyn designin luontaista kehityskulkua. Isoimmat harppaukset tämän kehityskulun suhteen on otettu kauniiden muotojen alla.

Tuore, tyylikäs ulkokuori kätkee sisäänsä Toyotan viidennen sukupolven hybriditeknologiaa, uuden sukupolven digitaalista kuljettajan ympäristöä ja entistä kattavampaa Toyota T-Mate -avustin- ja -turvallisuusjärjestelmiä. Uusiutuva Corolla vahvistaa entisestään asemaansa Toyotan mallistossa – onhan nykyinen malli saavuttanut Corollan historian suurimman markkinaosuuden Euroopassa ollen samalla maanosan toiseksi myydyin Toyotan henkilöautomalli.

Toyotan viidennen sukupolven hybriditeknologia

Vuonna 1997 alkanut matka jatkuu ja vauhti kiihtyy. Täyshybriditeknologia, joka on tehnyt Toyotasta sähköistettyjen voimalinjojen johtajan, saa iskettyä taas merkittävän rajapyykin maahan. Uusiutuvan Corollan myötä esitellään nimittäin jo viidennen sukupolven itselataava täyshybridijärjestelmä. Corollaan tarjottavat voimalinjat perustuvat 1,8- ja 2,0-litraisiin bensiinimoottoreihin. Sekä polttomoottoria, sähkömoottoreita että tehonhallintaa edelleen kehittämällä saadaan järjestelmistä ulos enemmän tehoa, parempaa suorituskykyä ja ajettavuutta joko samoilla tai jopa alemmilla kulutus- ja päästölukemilla kuin aiemmin. Energiatehokas järjestelmä hyötyy mm. voimalinjan jopa 18 kg kevyemmästä massasta. Samalla ajettavuutta on edelleen viety eteenpäin kohti luontaisempaa, kuljettajaa palkitsevampaa käytöstä. Järjestelmä on entistä intuitiivisempi ja hiljaisempi.

Järjestelmien kokonaistehot ovat kasvaneet 140 ja 196 hevosvoimaan, parantaen mm. 1,8-litraisella hybridivoimalinjalla varustetun mallin kiihtyvyyttä 0–100 km/h nopeuteen 1,7 sekunnilla noin yhdeksän sekuntiin ja isommalla, 2,0-litraisella hybridivoimalinjalla puolella sekunnilla noin 7,5 sekuntiin. WLTP-syklin mukaisten CO2-päästöjen odotetaan laskevan mallista riippuen jopa 3 g/km. Huom: kaikki tekniset arvot vahvistetaan ajoneuvon lopullisella tyyppihyväksynnällä.

Miellyttävän tehokas käyttökokemus

Uusiutuva Corolla hyödyntää digitaalisten kojelaudan parhaita puolia. Paras käyttökokemus rakentuu muokattavasta sisällöstä, selkeydestä, ja internetin kautta tapahtuvista päivityksistä. 10,5-tuumainen medianäyttö näyttää HD-tasoista kuvaa kaikissa valaistusolosuhteissa. Varustetasosta riippuen mittaristo perustuu 12,3-tuumaiseen näyttöön, jonka sisältö on muokattavissa kuljettajan toivomalla tavalla. Autoissa on pilvinavigointi, joka on aina ajan tasalla ja kykenee ilmoittamaan mm. liikennetilanteiden muuttumisesta. Uutta on myös ääniohjattu assistentti, jonka suunnittelussa on panostettu intuitiiviseen kanssakäymiseen. Se mahdollistaa mm. navigoinnin tai auton toimintojen ohjaamisen, kuten vaikkapa ikkunoiden avaamisen tai sulkemisen äänikomennoilla.

Kehittyneet etäohjaustoiminnot MyT-mobiilisovelluksen kautta mahdollistavat mm. keskuslukituksen ohjauksen, etälämmityksen tai -viilennyksen tai auton toimintojen ja omien ajomatkojen seuraamisen.

Tuoretta designia

Jokaisella Corollan korimallilla on oma tyylinsä ja tarkoituksensa. Ulkoiset muutokset sisältävät muun muassa etusäleikön, sumuvalojen ympäristön ja kevytmetallivanteiden uudistuksia. Bi-LED-ajovalot ovat uudistuneet ja korkeammissa varustetasoissa on edelleen saatavilla mukautuvat AHS-kaukovalot. Uudet ulkovärit hakevat inspiraationsa niin luonnon kuin metallin ajattomista sävyistä, esimerkkeinä hohtavan sininen Juniper Blue ja valaistuksen mukaan elävä Midnight Teal.

Aina turvallisempi, aina auttavaisempi

Uudistuva Corolla on varustettu Toyota T-Mate -järjestelmällä, joka yhdistää viimeisimmän sukupolven Toyota Safety Sense -turvallisuusvarusteet muihin kuljettajan avustinjärjestelmiin. Uusia ominaisuuksia ovat mm. tahattoman kiihdyttämisen estäminen esim. liikennevaloista toisen auton perässä lähdettäessä, vastaantulevan ja risteävän liikenteen valvonnan risteyksissä sekä hätäohjausavustimen. Myös Toyota T-Mate on langattomien over-the-air-päivitysten piirissä ja siten mahdollistaa uusien ominaisuuksien lisäämisen auton elinkaaren aikana.

Toyota T-Mate sisältää myös Safe Exit Assist -järjestelmän. Se antaa varoituksen, mikäli ovea avattaessa havaitaan takaa lähestyvä ajoneuvo tai pyöräilijä.

Corolla GR SPORT

Aina ensiesittelystään vuonna 2020 lähtien GR SPORT-varustetaso on tuonut Corollalle uusia asiakkaita. TOYOTA GAZOO Motorsportin maailmanmestaruustason menestyksen inspiroima varustetaso päivittyy uusilla 18-tuumaisilla kevytmetallivanteilla, GR SPORT-takapuskurilla ja alailmanohjaimella. Sisätiloissa GR-logo somistaa pääntukia ja käynnistyspainiketta, ja GR-erikoisverhoilun pienet yksityiskohdat vievät kohti GR SPORT-tunnelmaa.

Uudistuvan Toyota Corollan ennakkomyynti alkaa alkusyksyn 2022 aikana. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen alkuvuodesta 2023.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.