Täysin uusi Isuzu D-Max – ylivoimainen turvallisuudessa ja kestävyydessä

Uuden sukupolven Isuzu D-Max esitellään Suomessa vuoden 2021 alussa ja se nostaa riman pick-up markkinoilla todella korkealle. Täysin uusi D-Max on aiempaa henkilöautomaisempi, mikä tarkoittaa aivan uutta mukavuutta, ajettavuutta ja turvallisuutta. Auton rakenne on aiempaakin lujempi ja käyttökustannuksia alentavat niin kestävyys kuin taloudellisuus. Erittäin korkeatasoisesta vakiovarustelusta huolimatta Isuzu D-Maxin alkaen hinta on vain 34 390 euroa.

Isuzu valmistaa ainoastaan hyötyajoneuvoja, mikä näkyy D-Maxin rakenteissa. Ne on tehty varman päälle niin, että suuret marginaalit varmistavat auton kestävyyden raskaassakin käytössä. Tästä osoituksena on 5 vuoden takuu (100 000 km) sekä 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuu ilman kilometrirajaa. Yli sadan vuoden aikana saavutettu taito on käytetty hyväksi D-Maxin uudessa sukupolvessa, joka jatkaa vuonna 1963 ensi kerran esitellyn automallin kehityskaarta.

Lujempi

Uusi Isuzu D-Max on suunniteltu ylittämään asiakkaan odotukset. Muotoilultaan se on väkevän ja jopa aggressiivisen näköinen. Ulkonäölle on perusteita, sillä runko on entistä vahvempi. Pitkittäispalkit ovat aiempaa leveämpiä ja erillisrunkoon on lisätty yksi poikittaispalkki. Niinpä sen vääntöjäykkyys on 20 prosenttia ja pitkittäisjäykkyys 26 prosenttia suurempi kuin ennen. Myös kori on vahvempi, sillä siinä käytetään nyt enemmän suurlujuusterästä. Jämäkän ulkonäön lisäksi muotoilussa on otettu huomioon niin aerodynamiikka kuin kevyen liikenteen turvallisuus. Akseliväli on kolme senttiä aiempaa pidempi, mikä on käytetty ohjaamon kasvattamiseen. Ovet ovat aiempaa leveämmät, jotta autoon kulku on helpompaa. Uusi Isuzu D-Max on muuttunut henkilöautomaisemmaksi, mikä tarkoittaa parempaa ergonomiaa ja kaikin tavoin mukavampaa ohjaamoa. Kaikki alkaa ajoasennosta, joka on helppo muokata juuri sopivaksi kasvaneiden istuimen ja ohjauspyörän säätöjen avulla. Vankempi kori varmistaa alhaisemman melutason, minkä lisäksi myös värinöitä ja muita häiriöitä on vähennetty.

Taloudellisempi

Polttoaineenkulutusta on vähennetty monella eri tavalla. Korin muotoilun ohella D-Maxissa on uudet 18-tuumaiset 265/60-kokoiset renkaat, joiden vierintävastus on peräti 15 prosenttia pienempi kuin aiempien ensiasennusrenkaiden. Ohjaustehostin on nyt sähköinen, mikä sekin pudottaa omalta osaltaan kulutusta. Keulalla on iskutilavuudeltaan optimaalinen, edelleen kehitetty 1,9-litrainen turbodiesel, suurin teho on 120 kW (163 hv) ja 360 Nm vääntömomentti on käytettävissä laajalla käyntinopeusalueella. Entistä vähäpäästöisemmässä moottorissa on paljon parannuksia, kuten vesijäähdytetty välijäähdytin, elektronisesti ohjattu ahdin ja kasvanut ruiskutuspaine. Valittavana ovat kuusivaihteinen käsivalintainen tai kuusivaiheinen automaattivaihteisto. Molemmissa vaihteenvalitsijan liikerataa on lyhennetty ja se toimii aiempaa täsmällisemmin. Automaattivaihteistossa on uusi öljynjäähdytin ja vaihdot sujuvat nopeammin. Olosuhteiden muuttuessa haastavaksi apuna on vakiovarusteisiin kuuluva takatasauspyörästön lukko (ei L-varustetaso).

Maastossa liikuttaessa on iloa 24 sentin maavarasta ja pienentyneestä kääntöympyrästä. Tulo- ja jättökulmat ovat suuremmat kuin ennen ja D-Maxilla voi kahlata jopa 80 senttiä syvässä vedessä. Tien ulkopuolella pohjan tukeva suojaus on tärkeää ja D-Maxissa se kattaa myös jäähdyttimen ja välijäähdyttimen. Taloudellisuuteen kuuluu myös kuljetuskyky, mikä on uudessa D-Maxissa huippuluokkaa. Lava on sekä Space Cabissa että Double Cabissa pidentynyt ja korkeampien laitojen ansiosta tavaraa mahtuu mukaan enemmän. Kantavuus on kaikissa versioissa yli tuhat kiloa ja perävaunumassa mahtavat 3 500 kiloa.

Turvallisempi

Sekä passiivisessa että aktiivisessa turvallisuudessa uusi Isuzu D-Max jättää kilpailijansa kauaksi taakseen. Kaikissa varustetasoissa on vakiona monipuolinen valikoima kuljettajaa avustavia järjestelmiä, joista osaa ei saa muihin pick-upeihin edes lisävarusteena. Törmäystilanteessa turvallisuutta lisää kuljettajan polviturvatyyny ja sekä keskiturvatyyny etuistuimien välissä, jonka Isuzu tuo ensimmäisenä pick-upeihin. Ajossa on hyötyä alamäkihidastimesta, mäkilähtöavustimesta sekä perävaunun vakautusjärjestelmästä. Kuljettajan apuna ovat aina törmäyksenestoavustin jalankulkija- ja pyöräilijätunnistuksella, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, kaukovaloavustin, kaistavaroitin ja kaistavahti. Double Cab -malleissa ja Space Cab LS -malleissa on vielä kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä sekä törmäyksenestojärjestelmä. Kaikissa automaattivaihteistolla varustetuissa malleissa on myös kaistallapitoavustin. Uudessa Isuzu D-Maxissa on lisäksi hyvä mukavuusvarustelu jo edullisimmasta perusmallista alkaen. Siihen kuuluvat muun muassa sähkösäätöiset, lämmitettävät ulkopeilit, sähkötoimiset ikkunannostimet (Double Cab myös takaikkunoissa), vakionopeudensäädin ja älykäs nopeudenrajoitin, monipuolinen ajotietokone ja sade- sekä hämärätunnistimet.

Uuden nelivetoisen Isuzu D-Maxin hinnat alkavat Space Cab L:n 34 390 eurosta ja parempina varustetasoina ovat LX (37 390 €) sekä LS (40 490 €), LS -malleissa on vakiona muun muassa nahkaverhoilu, peruutuskamera, audion kosketusnäyttö, kaksialueinen automaatti-ilmastointi, älyavain, LED-valot edessä ja takana sekä astinlaudat. Automaattivaihteiston saa LX- ja LS-varustetasoisiin D-Max Space Cabeihin 3 000 euron lisähintaan. Double Cab -mallien hinnat lähtevät 39 390 eurosta, jolloin auto on kaksipaikkainen. Viisipaikkaisten Double Cab -mallien hinnat lähtevät 51 990 eurosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.