Suzukin valikoima kasvaa ja koko mallisto siirtyy hybridiaikaan

Swace

Suzuki lähtee kilpailemaan Acrossilla ja Swacella kahdessa tärkeässä autoluokassa, joissa merkki ei ole ollut mukana vuosikausiin. Tänä vuonna koko Suzukin henkilöautomallisto on yhtä poikkeusta lukuun ottamatta sähköistynyt. Valikoiman monipuolistuminen ennustaa Suzukille hyvää menestystä vuodelle 2021.

Suzuki on ollut viime vuosina Suomessa mukana vain pikkuautojen ja kompaktien katumaasturien markkinoilla. Nyt lähdetään kilpailemaan myös pykälää kookkaampien autojen sarjoissa, kun mallistoon liittyvät mukaan Swace ja Across.

Suzuki Swace on tilava itselataava hybridi

Uusi Suzuki Swace on yhteistyössä Toyotan kanssa kehitetty uutuusmalli, joka sijoittuu markkinoilla suomalaisten suosikkiluokkaan. Swacen akseliväli on 2,7 metriä ja 4,655 metrin pituisessa autossa on runsaasti tilaa matkustajille ja heidän tavaroilleen. Takana jalkatilat kuuluvat luokkansa suurimpien joukkoon ja niillä Swace kilpailee tasaväkisesti pykälää suurempien autojen kanssa. Tavaratila on suuri (596 litraa) ja käytännöllinen, sillä lattiataso on käännettävissä (toisella puolella kumimatto) ja sen voi asettaa kahdelle tasolle. Kuljetuskapasiteettia lisäävät vielä huomaamattomasti autoon integroidut kattokiskot. Modernissa ohjaamossa on painotettu helppokäyttöisyyttä ja tyylikkyyttä. Suurin osa kojelaudasta ja sisustuksesta on pehmeäpintaisia ja kauniisti kromilla ja hopealla viimeistelty kojelauta jatkuu lähes saumattomasti ovipaneeleihin. Mittariston kookas värillinen tietoruutu ja kosketusnäyttö antavat ajajalle paljon informaatiota ja niitä on helppo hallita ohjauspyörän painikkeilla. Suzuki Swace on niin sanottu itselataava hybridi, jossa 1,8-litraisen bensiinimoottorin ja kahden sähkömoottorin yhteistyö sujuu saumattomasti. Liikkeelle lähdetään äänettömästi sähköllä ja polttomoottori liittyy mukaan vauhdin kasvaessa tai kiihdytettäessä. Ajoakun kapasiteetti antaa mahdollisuuden ajaa kilometrin pituisia pätkiä pelkästään sähköllä.

Swacen jousituksen toiminnassa on löydetty hyvä tasapaino mainion ajettavuuden ja korkeatasoisen mukavuuden välillä. Siinä auttaa matala kori ja ajoakun sijoitus takapenkin alle, millä auton painopiste on saatu hyvin alas. Edessä on joustintuet ja takana ajo-ominaisuuksia parantava ratkaisu eli kaksoistukivarret. Lisäksi Swacessa on aktiivinen kääntymisavustaja (Active Cornering Assist), joka vähentää aliohjautumista kaarteissa jarruttamalla kaarteen sisäpuolisia pyöriä. Suzukin filosofiaan kuuluu auton hintaan nähden erittäin kattava vakiovarustelu, eikä uusi Swace tee sääntöön poikkeusta. Valittavana ovat 29 390 euron hintainen Swace GL+ ja 31 590 euroa maksava vielä paremmin varusteltu Swace GLX.

Suzuki Across on lataushybridi ja malliston lippulaiva

Suosittujen katumaasturien sarjaan kuuluva uusi Suzuki Across on akseliväliltään ja korin pituudeltaan parin sentin tarkkuudella Swacen kokoinen. Korkeutta on kuitenkin paljon enemmän, 1,69 metriä, minkä ansiosta viidelle matkustajalle on runsaasti tilaa ja takana selkänojan kallistuksen säätö vielä lisää mukavuutta.  Muotoilussa on maasturin jämäkkään olemukseen liitetty ripaus urheilullisuutta, sillä jäähdyttäjän säleikkö on samaa tyyliä kuin Swift Sportissa. Edessä ja takana on LED-valot ja auton alla on suuret 19-tuumaiset pyörät tyylikkäillä kevytmetallivanteilla. Ohjaamossa on helppo löytää erinomainen ajoasento, sillä kuljettajan istuimen sähkösäädöt kattavat jopa ristiselän tuen. Suzuki Acrossissa hyödynnetään Toyotan yli kahden vuosikymmenen kokemusta hybriditekniikasta. Uutuuden 2,5-litraisen bensiinimoottorin ja kolmen sähkömoottorin yhteisteho on 225 kilowattia (306 hv), jonka avulla Across kiihtyy paikaltaan 100 km/h nopeuteen tasan kuudessa sekunnissa. Ajaminen on vaivatonta, sillä Acrossissa on portaattomasti toimiva automaattivaihteisto. Yhdistetty kulutus on kuitenkin ainoastaan 1,0 litraa sadalla ja hiilidioksidipäästö 22 g/km.

Lattian alle on sijoitettu litiumioniajoakku, jonka energiasisältö on 18,1 kWh. Täyteen ladatulla akulla voi ajaa pelkästään sähköllä 75 kilometriä. Sen jälkeen ajoakun saa ladattua kotona 8A virralla 9-10 tunnissa. Jos on mahdollisuus käyttää 16A virtaa, latausaika lyhenee noin puoleen. Acrossissa on edistyksellinen taakse sijoitetulla sähkömoottorilla toteutettu E-Four -neliveto, jossa ei ole lainkaan mekaanista yhteyttä etu- ja takapyörien välillä. Taka-akselin 40 kilowatin sähkömoottoria kontrolloidaan ohjauselektroniikan avulla. Vääntömomentti jaetaan tilanteen mukaan ja hyvissä olosuhteissa edetään etumoottoreilla. Suzuki Across on mainio lataushybridi sikälikin, että sen jarrullinen vetomassa on 1500 kiloa.

Tutut Suzuki-mallit nyt entistä etevämpinä hybrideinä

Suomen pienin ja näppärin katumaasturi, Suzuki Ignis on uudistunut niin ulkonäöltään kuin tekniikaltaan. Persoonallisen näköisessä autossa on nyt uudet etu- ja takapuskurit sekä uudelleen muotoiltu etusäleikkö. Samalla väripaletti on muuttunut. Nuorekkaassa ohjaamossa on ulkovärin mukaan joko sininen tai hopeinen sävytys. Igniksen moottori on aiempaa taloudellisempi ja vähäpäästöisempi. Kevythybridin 12 voltin järjestelmän akku on nyt 10 Ah eli energiasisällöltään lähes kolminkertainen aiempaan verrattuna. Muutosten myötä kulutus ja hiilidioksidipäästö ovat pienentyneet. Suzuki Ignis 1,2 Dualjet 4WD GLX Hybrid maksaa 19 390 euroa.

Suzuki Swift on päivitetty niin, että ulkonäköön on tullut vähän piristystä, kulutus on pudonnut ja vakiona on aiempaa enemmän varusteita. Uudistuksen yhteydessä myös automaattivaihteinen Swift siirtyi hybridiaikaan. Igniksen tapaan kevythybridin akun energiasisältö on nyt aiempaa suurempi 10 Ah. Korissa suurin muutos on jäähdyttäjän säleikössä ja nyt kaikissa Swifteissä on edessä sekä takana LED-valot. Automaattivaihteisessa, etuvetoisessa Swift GL:ssä, joka maksaa 18 390 euroa, on nyt uusina varusteina mukautuva vakionopeudensäädin, törmäyksenestoavustin ja ajotietokoneen värinäyttö. Nelivetoisessa Swift 4WD GLX:ssä, jonka hinta on 19 990 euroa, on uusina varusteina kuolleen kulman valvontajärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, aktiivinen kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus ja pysäköintitutkat takana. Suzuki Vitara käsivalintaisella vaihteistolla varustettuna siirtyi hybriditekniikkaan vuoden 2020 alussa. Kevythybridissä on 1,4-litraisen turbon apuna 48 voltin järjestelmä, jossa on kymmenen kilowatin tehoinen sähkömoottori, jonka suurin vääntömomentti on 50 Nm. Kevythybridijärjestelmä pudottaa kulutusta yli 15 prosentilla. Sama voimalinja otetaan käyttöön vuoden 2021 aikana myös automaattivaihteisissa Vitaroissa. Suzuki Vitaran hinnat lähtevät 23 990 eurosta. Suzuki Jimny tekee paluun mallistoon pienen tauon jälkeen ja sen ennakkomyynti on jo käynnistynyt. Jatkossa Jimny myydään Euroopassa kaksipaikkaisena pakettiautona ja sen mallinimi onkin nyt Jimny LCV. Näppärän, aidon maasturin saa omakseen 28 990 eurolla.

Ignis
Across
Swift
Vitara

 

Jimmy

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.