Kattava elämäkerta aikamme arvostetuimmasta näyttelijästä Meryl Streepistä

Erin Carlson

MERYL STREEPMeryl Streep
Valkokankaan kuningatar

Meryl Streepille on satanut ennätysmäärin alan palkintoja, enemmän Oscar- ja Golden Globe -ehdokkuuksia ja voittoja kuin yhdellekään mies- tai naisnäyttelijälle. Erin Carlsonin teos paljastaa, millainen on nainen kymmenien ikonisten naisroolien takana.

Kirja kertoo Meryl Streepin elämäntarinan rumasta ankanpoikasesta valkokankaan valovoimaiseksi kuningattareksi. Se myös kuvaa, millaisin perustein Streep valitsee roolinsa ja millä keinoin hänen elokuvissa esittämänsä naishahmot ovat syntyneet.

Cher, Robert Redford, Carrie Fisher, Tracey Ullman, Anne Hathaway, Nora Ephron ja monet muut paljastavat haastatteluissaan, millainen työkaveri Meryl on. Lahjakkaan näyttelijän elokuvaura lähti nopeasti nousukiitoon, kun Robert de Niro ehdotti häntä elokuvaan Kauriinmetsästäjä. Rooli poiki Streepille hänen ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa. Sen jälkeen Meryl Streep on tehnyt unohtumattomia rooleja mm. elokuvissa Ranskalaisen luutnantin nainen, Kramer vastaan Kramer, Sofien valinta, Minun Afrikkani, Hiljaiset sillat, Mamma Mia, Rautarouva ja Florence.

Paitsi vahvoista rooleistaan, Streep tunnetaan myös vahvoista mielipiteistään. Hän oli naisasia-aktivisti jo silloin, kun se ei ollut muodikasta. Streep on koko uransa ajan ottanut rohkeasti kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Kirja valaisee myös Streepin elämän salatumpia puolia, kuten vanhemmuutta, avioliittoa ja vanhenemista.

Erin Carlson on kirjailija ja journalisti, joka kirjoittaa viihde- ja elokuva-artikkeleita mm. yhdysvaltalaiselle AP-uutistoimistolle sekä The Hollywood Reporter  -lehteen. Häneltä on aiemmin ilmestynyt elokuvaohjaaja Nora Ephronista kertova kirja I’ll have what she’s having.

MERYL STREEP
Valkokankaan kuningatar

ISBN 9789523129627
Suomennos: Sirpa Parviainen
Sidottu, suojapaperi, kuvaliite
357 s.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.